Successos

Cop islamista a Barcelona

Els partits catalans demanen a Zoido que acceleri l’accés dels Mossos a l’Europol

ERC, PDeCAT i En Comú Podem han participat aquest dilluns com a observadors a la reunió del pacte antiterrorista

El ministre demana “aparcar les diferències” en la lluita contra el gihadisme

ERC, PDeCAT i En Comú Podem han reclamat al ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, que executiu els acords de la darrera Junta de Seguretat –celebrada el 10 de juliol-, entre els quals hi ha l’accés dels Mossos d’Esquadra a la informació de la policia europea (Europol). Les tres forces han assistit a la reunió de la comissió de seguiment del pacte contra el terrorisme gihadista i ho han fet en condició d’observadors.

Durant la reunió, el ministre s’ha compromès a resoldre la petició “en breu” i ha argumentat que no hi ha hagut temps suficient per materialitzar tots els compromisos. Les tres forces han demanat “unitat d’acció” i “solidaritat amb les víctimes”, i també han agraït el gest del ministeri de convidar-los tot i que no van signar el pacte en el seu moment.

En la reunió, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha destacat la “unitat” de totes les forces de l’Estat contra el terrorisme, i ha emplaçat els partits a “aparcar les diferències” i signar a la pròxima reunió l’adscripció al Pacte, on fins ara només consten PP, PSOE i Cs. També ha fet una crida a assistir a la manifestació unitària del pròxim dissabte a Barcelona.

En una declaració sense preguntes després de la reunió del Pacte Antiterrorista, el ministre també ha fet èmfasi en la “coordinació” i les “relacions fluïdes” a nivell “tècnic i polític” dels dos executius i de les policies catalana i espanyola en el dispositiu desplegat després dels atemptats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia