Successos

Un noi degolla la seva xicota al portal de casa d'ella a Salt i s'entrega a Mataró

Quan va ser al seu domicili, l'homicida va trucar al 112 per explicar el que havia fet i es va lliurar als Mossos

Eren passades les tres de la matinada quan Mònica González i Juan Luis Terrones van arribar al petit carreró que dóna accés des de l'avinguda dels Països Catalans al portal del número 139, un gratacels de quinze pisos. Mònica González vivia al 13r segona amb els seus pares. Però ahir no va ni traspassar el portal. El seu xicot li va clavar una ganivetada al coll i la noia va caure just a l'entrada, de manera que va quedar la porta oberta i mig cos a dins i mig a fora.

«Un crit de mort»

Una veïna que viu al bloc del davant, Maria Loreto Miño, va assegurar que havia sentit «un crit de mort» i que havia pogut veure com la noia quedava immòbil al terra. Una altra veïna, Josefina Martínez Silva, va assegurar que havia sentit crits i havia sortit a la finestra, i havia pogut veure la noia agonitzant i corredisses de gent pel carreró. Una patrulla dels Mossos, que era a prop de l'escenari del crim i que va ser alertada pels veïns, va córrer a auxiliar la jove i van intentar aturar-li l'hemorràgia i, tot i que els serveis d'emergència mèdica també van arribar, no van tenir opció d'intentar salvar-la perquè la noia va morir dessagnada. Els Mossos van acordonar la zona fins que es va haver fet l'aixecament del cadàver i van confinar dins de les seves cases els veïns del bloc, entre ells els pares de Mònica González, mentre practicaven l'inspecció ocular i netejaven l'entrada, on va quedar un bassal de sang.

Mentre inspeccionaven la zona, els agents van trobar, llençada al carrer, una petita navalla, l'arma del crim. I al terra, davant del portal, també s'hi van trobar dues ulleres trencades. Unes eren de la víctima i les altres de l'agressor.

L'agressor va marxar del portal de casa de la seva xicota, i va deixar una reguera de sang per la vorera fins al punt del carrer Massana on tenia aparcat el seu cotxe. Va pujar al vehicle i va conduir fins a Mataró, on viu amb els seus pares.

Trucada al 112

Un cop va ser al seu domicili de Mataró, pels volts de les sis del matí, Terrones va fer una trucada al 112, va explicar la seva participació en els fets i va aportar les dades del lloc on estava, de manera que els Mossos d'Esquadra el van anar a detenir i ell es va entregar sense oposar cap resistència. Un cop localitzat l'homicida, els Mossos de Mataró el van traslladar fins a Salt i el van conduir fins al lloc del crim per fer una reconstrucció dels fets, perquè expliqués davant de la comitiva judicial i del seu lletrat, Jaume Oriell, com s'havien desencadenat els fets que van posar fi a la vida de la seva xicota, Mònica González, que no l'havia denunciat mai per maltractaments de cap mena.

Trobada matinal a Sant Celoni i estada a l'Espai Gironès

El detingut es va mostrar un xic incoherent a l'hora de relatar els fets davant la comitiva judicial, a qui no va saber explicar si havia discutit amb Mònica González i, si ho havia fet, per quin motiu. Juan Luis Terrones, que treballava en una empresa dedicada a l'elaboració de roba interior de Mataró que és a punt de tancar, va dir era el xicot de la Mònica, i que ara estava a l'atur, des de fa uns vuit mesos, aproximadament. Va explicar que el dissabte al matí havia anat a recollir en cotxe la noia a Sant Celoni. Després de la trobada, van anar junts en cotxe fins a Salt i, segons va explicar, van passar bona part del dia a l'Espai Gironès. Terrones no va especificar com havien passat el temps des del vespre fins a les tres de la matinada, quan, segons va explicar, havia anat a acompanyar la seva xicota fins a casa seva seva. El jove va assegurar que no anava ni begut ni drogat i va admetre que «havia punxat» la seva xicota amb una navalla de petites dimensions que duia i que va llençar quan va fugir. El jove tenia un petit tall al dit que es pressuposa que es va fer amb la mateixa navalla i pel qual va ser atès a l'hospital, abans de tornar-lo a dur als calabossos. Terrones, que semblava que estava en un estat de xoc, no va saber especificar si li havia clavat el ganivet amb força o si havia estat un gest imprudent i li havia tocat la zona del coll sense proposar tocar-li un punt vital. El lloc on es va produir l'agressió era molt fosc a les tres de la matinada. El noi tampoc va relatar quin motiu podia haver-lo dut a discutir amb la seva xicota, tot i que el fet que les ulleres de tots dos fossin trencades per terra fa pressuposar que van tenir una disputa abans del mortal apunyalament. És previst que l'homicida passi a disposició judicial demà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.