Successos

L'alcaldessa lamenta que «en una setmana, a Salt ha passat el que no havia passat en quinze anys»

Pineda destaca que no es pot preveure quan a un home se li acudirà matar la dona

Els portaveus dels grups municipals de Salt, com ja havien fet dilluns després de l'assassinat de Fadira Barhmouni, van fer pinya i van convocar una compareixença amb la premsa per escenificar la repulsa pel crim i la solidaritat amb els pares i el germà de la noia assassinada ahir. Els portaveus municipals van comparèixer juntament amb el cap de la policia local, Antoni Marco, i l'intendent dels Mossos Xavier Gamez. Pineda va especificar que Mónica Gonzàlez no havia acudit mai als serveis socials del municipi per demanar-hi ajuda, cosa que sí que havia fet Farida Barhmouni, la dona de 46 anys assassinada dilluns pel seu home, Hassan el Aloussi. Farida, tot i que no havia presentat cap denuncia al jutjat, havia exposat als assistents socials la situació de pressió i maltracte i fins i tot se n'havia anat una temporada a Bèlgica per fugir de la situació que vivia aquí. A Bèlgica, hi viu la mare de Farida i els seus oncles, que aquesta setmana s'han traslladat a Salt per fer-se càrrec dels fills de la dona. Farida tenia quatre fills: un nen de 8 anys, una noia de 15, una altre noia de 20 i un noi de 26, que ara per ara viu al Marroc. L'Ajuntament ha explicat que els familiars de la dona, que vivien a Salt, hi estan molt arrelats, i han manifestat la intenció de quedar-s'hi. L'Ajuntament els està donant suport econòmic, assistencial i psicològic.

Abans d'aquesta setmana tràgica, el darrer crim domèstic que es va perpetrar a Salt va ser al febrer de l'any 1998, quan José Aparicio Rico va matar a punyalades la seva companya de pis, Caterina Andreu. Després hi va haver el cas d'Oxana Motri, que el gener de l'any 2008 va morir com a conseqüència duna caiguda per una finestra a davant del seu xicot, Segundo Correa, però el jutjat va resoldre que no es podia atribuir la mort al jove.

Cinc persones assassinades

Mónica Gonzàlez es va convertir ahir en la víctima número 32 de la violència de gènere a escala estatal, en què se n'ha notat un augment considerable perquè durant el mateix període de l'any passat, hi havia hagut 22 víctimes, és a dir, deu menys. A les comarques gironines, és la cinquena persona que ha mort assassinada aquest any. El primer, va ser Hassan Zambour, que regentava una carnisseria locutori a Empuriabrava i va ser assassinat al seu pis. En aquest cas, els Mossos encara no n'han trobat el culpable. Els nens Rebecca i Daniel Smith es van convertir, el 18 de maig, en les víctimes 2 i 3, asfixiades per la seva mare, Lianne Smith, a l'habitació 101 de l'hotel Miramar de Lloret de mar. La víctima número 4 va ser Farida Barhmouni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.