Successos

Atempten a trets contra una sinagoga de Viena

Almenys dues persones mortes i diverses més queden ferides en un atac coordinat que la policia austríaca investiga com una acció terrorista

Una cadena d’atemptats va sacsejar ahir a la nit el centre de Viena i va causar la mort a trets d’almenys dues persones i en va deixar diverses més de ferides, segons informacions facilitades per la policia austríaca que, tanmateix, no descartava que el nombre de víctimes mortals pogués ser més alt. La confusió, el desconcert i la incertesa informativa es van succeir en les hores posteriors a un atac terrorista perpetrat prop d’una sinagoga i que es va desplegar cap a sis escenaris diferents del centre de la ciutat.

La policia va organitzar un fort dispositiu per atrapar els responsables del tiroteig i va demanar als veïns que no sortissin al carrer i que es refugiessin a casa seva, admetent que la situació no estava controlada i que es desconeixia quants pistolers podien continuar deambulant lliurement. Les autoritats van usar les xarxes socials per demanar als ciutadans que no fessin ús del transport públic. El ministre de l’Interior, Karl Nehammer, va confirmar que diverses persones que portaven armes llargues van participar en els atacs. La policia va informar que una de les víctimes mortals era un dels assaltants, abatut a trets pels agents. A part d’una altra persona morta, també es comptaven una quinzena de ferits, alguns dels quals greus. Almenys un policia hauria quedat ferit de gravetat.

Els tirotejos van començar cap a les vuit del vespre, i els primers avisos arribaven de la zona coneguda com Seitenstettengasse, a Schwedenplatz. En concret, els trets s’haurien iniciat prop d’una sinagoga, que estava tancada quan va començar l’atac, segons va informar la policia. Mitjans austríacs apuntaven ahir a la nit que l’objectiu principal dels agressors podia ser aquest temple (fet que obriria la porta a un atac per motius religiosos).

“En aquests moments puc confirmar que creiem que és aparentment un atac terrorista”, va apuntar el ministre Nehammer en declaracions a la televisió, recollides per les agències de notícies.

LA FRASE

Mai ens deixarem intimidar pel terrorisme i el combatrem amb determinació
Sebastian Kurz
canceller austríac


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia