Successos

Llançà tindrà el 2011 un parc de bombers deu vegades més gran que l'actual

Està previst que s'inverteixin 2,3 milions en la seva construcció i tindrà una plantilla de 29 persones

El secretari general d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, va presentar ahir al matí el projecte de construcció del nou parc de bombers de Llançà, l'obra del qual encara està pendent de licitació. En el transcurs de la presentació del nou projecte, Boada va destacar «la importància que suposa el canvi a les noves instal·lacions» i «la forta inversió, de 2,3 milions d'euros» que representa la construcció d'aquest nou parc de bombers. Així mateix, Boada va recordar l'esforç del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya per «reforçar les instal·lacions dels parcs de bombers a la demarcació de Girona».

El projecte del nou parc de bombers de Llançà preveu la construcció d'un edifici de dues plantes, en què es distribuiran les diferents dependències de la instal·lació. Així, a la planta baixa, el vestíbul central separarà l'àrea de treball de la de serveis. En la primera d'aquestes zones hi haurà les cotxeres, al fons de les quals s'habilitarà un taller mecànic, un petit magatzem i una zona per a la neteja dels equips de protecció individual (EPI). De cara a la cotxera hi haurà la sala de control i també el despatx del cap de parc.

Més enllà, a la zona de serveis, hi haurà els vestidors i els lavabos masculins i femenins, així com una sala de reunions, una aula de formació i un gimnàs amb rocòdrom.

A la planta superior es disposaran els espais de descans del personal de guàrdia, així com la cuina-rebost, el menjador i la sala d'estar, a més dels lavabos i l'espai reservat per al servei de neteja. L'edifici encara tindrà també una planta semisoterrada on hi haurà una zona oberta d'aparcament amb capacitat per a 12 vehicles i espais tècnics, com la sala de la caldera i el local per als residus i el reciclatge. A aquesta planta s'accedirà únicament per la part del darrere de l'edifici, tot aprofitant el desnivell del terreny.

La nova seu, a punt

D'altra banda, Joan Boada ha avançat que tenen previst inaugurar el parc de bombers d'Amer a la tardor i que també es donarà un impuls a la redacció dels projectes de remodelació dels parc de Torroella de Montgrí i Hostalric - Sant Feliu de Buixalleu.

A més, també va concretar que el projecte de la nova seu regional dels bombers –que es construirà en uns terrenys de Fornells de la Selva, molt a prop de Girona– es donarà a conèixer aquest mes de juliol i que les obres començaran el 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia