Successos

SUCCESSOS

Desarticulen un grup criminal per un assalt violent a Palau-Saverdera

Els Mossos han detingut quatre homes i dues dones pel robatori amb arma de foc al desembre fent-se passar per policies

Les detencions es van dur a terme, de forma simultània, amb sis entrades en domicilis de Girona, Empuriabrava, Llorà, i Figueres

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial de Girona van detenir el dia 20 de juny quatre homes i dues dones d’entre 26 i 36 anys, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència i intimidació a casa habitada, contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i de pertinença a grup criminal.

El 21 de desembre del 2022 Mossos de l’Àrea d’Investigació Criminal de Girona van tenir coneixement que s’havia produït un robatori amb violència i intimidació amb exhibició d’arma de foc en un domicili de la població de Palau-Saverdera quan els propietaris eren a l’interior. A primera hora del matí un home vestit completament de negre va abordar violentament amb una arma de foc un home quan sortia del seu domicili. El lladre es va identificar com a suposat policia i el va empènyer amb molta força cap a dins la casa. Aleshores el va immobilitzar amb unes cordes, juntament amb la seva dona, dins d’una habitació. Un cop lligats i tancats el lladre va facilitar l’entrada i l’accés a l’habitatge a la resta d’assaltants. Els autors es van endur una important quantitat de diners en efectiu que les víctimes tenien dins una caixa forta.

Després d’obrir una investigació i constatar l’existència i participació d’aquest grup criminal a l’esmentat robatori, a més de la seva vinculació amb altres delictes contra la salut pública, la matinada del 20 de juny l’Àrea d’Investigació Criminal de Girona va dur a terme un gran dispositiu policial.

En aquest operatiu hi va intervenir el Grup Especial d’Intervenció, la Unitat de Mitjans Aeris, la Unitat Canina, l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona, la Sala Central de Comandament i agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Girona, Roses i Figueres, i es van dur a terme, de forma simultània, sis entrades i perquisicions en domicilis de Girona, Empuriabrava, Llorà, i Figueres a més d’una entrada en un establiment d’aquesta darrera localitat.

Les entrades van permetre als investigadors detenir tots els integrants del grup investigat i es van intervenir 61.600 euros, sis telèfons mòbils, dos transceptors portàtils, una pistola de balins, una defensa extensible, un esprai de defensa, una gorra de llana, una perruca, així com dues caixes de munició del calibre 22 i deu cartutxos del calibre 6,35.

El vehicle, a Llorà

Al domicili de Llorà els Mossos van localitzar el vehicle amb el qual els autors havien comès el robatori violent. Al seu interior hi van localitzar una arma de foc compatible amb la usada pels lladres durant l’assalt. Als domicilis d’Empuriabrava i Girona, també relacionats amb aquest grup criminal, es van descobrir dues plantacions de marihuana on s’hi van intervenir 647 plantes i esqueixos de marihuana i 5.3 quilos de cabdells de marihuana a punt per a la seva distribució. El 23 de juny els detinguts, alguns dels quals amb antecedents, van passar a disposició del Jutjat de Figueres coneixedor de la causa.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia