Successos

successos

Almenys tretze morts en l’incendi d’una zona de discoteques de Múrcia

El foc ha començat de matinada afectant tres locals i ha fet col·lapsar el sostre d’una sala de ball

Els bombers encara treballen a la zona i no descarten trobar-hi més víctimes

Almenys tretze persones han mort aquesta matinada en una zona d’oci nocturn dels afores de Múrcia que ha acabat implicant a diverses discoteques. Segons les primeres investigacions, les flames haurien començat cap a les sis del matí al local d’oci Fonda Milagros. D’allà, el foc es va estendre a la discoteca Teatre i, posteriorment, va afectar també la sala de ball Golden.

Un cop sufocades les flames, cap a les vuit del matí, els bombers han pogut començar a accedir als locals i han anat descobrint els cossos de les víctimes, que han anat creixent al llarg del matí.

El gruix de les víctimes mortals corresponen a persones que estaven de celebració a la discoteca Teatre, on les flames i l’escalfor van fer que el sostre col·lapsés cap a l’interior. Algunes de les persones que hi eren i que van aconseguir sortir-ne expliquen que encara tenen familiars i amics que no han aconseguir localitzar. Les autoritats han establert una zona d’informació a familiars al palau dels esports de Múrcia, que és a tocar, on un equip de psicòlegs atén familiars de les víctimes.

Les tasques d’identificació les duu a terme la policia científica murciana. L’alcalde de la ciutat, José Ballesta, ha decretat tres dies de dol en memòria de les víctimes. El batlle ha advertit que l’estructura dels edificis afectats està malmesa i hi ha perill de nous esfondraments, un fet que alentirà el treball dels bombers.

Zona molt concorreguda

El foc ha afectat una zona molt concorreguda les matinades del cap de setmana, amb una ggran afluència de la comunitat llatina, i ha obligat a activar un destacament format per 12 vehicles contra incendis i 40 efectius dels parcs de bombers i 18 agents de la Policia Local.

Els equips d’assistència també han atès quatre persones per intoxicació de fum. Són dues dones de 22 i 25 anys i dos homes de 41 i 45.

Una de les sales afectades ja va tenir un incendi menor el 2009. Però el d’aquesta matinada ha estat molt més devastador. De fet, amb les tretze víctimes que s’han trobat fins ara, ja és el més mortal registrat a l’estat espanyol en un local oci des de la tragèdia de l’any 1990 a la discoteca “Flying” de Saragossa, en la qual van morir 43 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia