Successos

Estats Units

Boeing assumeix un “error” en els avions 737 Max 9

El director de l’aeronàutica garanteix que treballaran perquè “no passi mai més”

La firma aeroespacial Boeing ha admès un “error” en les aeronaus del model 737 Max 9 i s’ha compromès a evitar que es repeteixi un incident com el que va patir divendres el vol 1282 d’Alaska Airlines, que va perdre un panell del fuselatge en ple vol després d’enlairar-se de l’aeroport de Portland, a Oregon.

“Abordarem això, en primer lloc, reconeixent el nostre error”, ha afirmat en el director de Boeing, Dave Calhoun, en una reunió amb el personal de la fàbrica de Renton, a l’Estat nord-americà de Washington (nord-oest), que fabrica els 737. En la que ha estat la primera declaració pública d’un directiu de l’empresa des de l’inici de la crisi, que ha obligat a estacionar temporalment més de 170 aparells, Calhoun ha assegurat que la companyia assumeix “la veritable gravetat de l’accident”.

En aquest sentit, ha remarcat que treballarà amb les autoritats i els investigadors per garantir que una incidència com aquesta “no torni a passar mai més”. “Tinc fills i tinc nets, i vosaltres també. Això importa. Cada detall importa”, ha dit als seus treballadors.

El directiu ha reconegut que la companyia fa front ara una àrdua “tasca de comunicació” per reconstruir la confiança dels seus clients. Segons ell, les aerolínies encara els tenen confiança “però haurem de demostrar amb les nostres accions la nostra voluntat de treballar de manera directa i transparent i assegurar-nos que entenguin que cada avió amb el nom de Boeing que estigui al cel és segur”. És per això que ha promès que abordaran aquest incident “amb 100% i total transparència en cada pas del camí”. Les accions de Boeing han tornat a pujar avui en l’obertura de la borsa de Nova York (+1,52%) després de començar la setmana amb pèrdues.

Calhoun ha expressat el seu agraïment als pilots i la tripulació d’Alaska Airlines “que van aconseguir que l’avió tornés a aterrar en un moment molt turbulent, en circumstàncies molt aterradores”. També ha valorat la difícil decisió dels responsables de l’aerolínia nord-americana de deixar en terra tota una flota d’avions (65 dels aparells de la companyia són Boeing 737-9). “Ho van fer ràpidament i això ha evitat, potencialment, un altre accident”, ha afegit.

Aquest últim incident ha tornat a posar a la mira els avions Boeing 737 , que ja van estar immobilitzats a bona part del planeta durant uns dos anys després de dos accidents amb el model Max 8, a Indonèsia i Etiòpia el 2019 i 2020, en els que van morir 346 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia