Successos

Quadern negre

Tura Soler

Buscant l’autor de les tres punyalades a la Fàtima

L’Ajuntament exercirà l’acusació popular com va fer amb el cas de Vicky Fariña, assassinada el 1990, i mai resolt

Tres punyalades van posar fi a la vida de Fàtima Dahan, la veïna de Torroella de Montgrí que diumenge va ser trobada morta asseguda al seient del conductor d’un cotxe, en un camí que mena a uns camps abans de la gola del Ter. L’arma del crim no era a l’escenari i els investigadors busquen l’home que es pressuposa que empunyava l’arma a Palafrugell, on residia l’actual parella de la víctima, un home gelós, i també el mecànic que va deixar a Fàtima el seu cotxe mentre ella tenia el seu al taller. Tot i que el TSJC va informar ahir oficialment que no hi havia denúncies entre Dahan (que estava separada) i la seva actual parella, germans de la noia que van assistir al minut de silenci van revelar a l’ACN que aquest home ja havia protagonitzat algun episodi agressiu envers la dona, i que havia demanat a uns coneguts que el portessin fora de la població sense explicar per què necessitava que l’hi duguessin.

El lloc on va ser trobat el cadàver és una zona de camps a la qual s’arriba des de la carretera que va a la gola del Ter, a prop de la rotonda de sortida de Torroella. Dins del cotxe, que li havia deixat el mecànic, hi havia el telèfon mòbil que va servir als amics de la noia per poder-lo geolocalitzar i trobar-la. Fàtima Dahan, que ara treballava al bar del cafè de la plaça de Verges, es relacionava amb molta gent dels dos pobles, tal com va quedar palès ahir, amb el gran nombre de persones que van assistir al minut de silenci organitzat per l’Ajuntament per recordar la veïna assassinada i reclamar justícia. L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, que va aventurar que la investigació anava ben encarrilada, va anunciar que l’Ajuntament exercirà l’acció popular en la causa de l’assassinat d’aquesta veïna del poble.

De Vicky a Fàtima

L’Ajuntament de Torroella va ser pioner en l’exercici de l’acció popular en el cas de l’assassinat de Vicky Fariña, una jove model de 20 anys veïna de Molins de Rei que va anar a fer la temporada de l’estiu del 1990 a l’Estartit. Va ser violada i assassinada a punyalades la matinada del 24 de juliol del 1990 al camí dels Griells, a prop de la platja, després de passar la nit en una discoteca. Tot i els esforços de la investigació, especialment l’actuació de Xavier Hors, el lletrat que va assignar l’Ajuntament per l’acció popular, el cas mai es va poder resoldre, i avui, transcorreguts 34 anys, el cas és a la carpeta dels crims sense càstig. Es van investigar una desena de sospitosos i es van fer múltiples proves d’ADN, fins i tot a ciutadans estrangers que ja eren al seu país. Però cap va vincular el sospitós amb el crim. I quan el 2001 la investigació jugava la darrera carta a través de l’ADN intentant acorralar el darrer sospitós, Juan Pedro Díaz Jiménez, Juper, l’ex xicot de Vicky Fariña, va ser impossible fer la prova. Era mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia