Successos

successos

La immobiliària del bloc sinistrat va ser liquidada el 2022

La immobiliària Fbex, fundada a Barcelona el 1918 i que va ser qui es va encarregar de la construcció de l’edifici cremat al barri d’El Campanar de València, es va liquidar el 2022 com a conseqüència de la crisi immobiliària. Exemple de manual de promotora que va navegar a tot drap en els anys d’abundància del totxo —el 2007 va arribar a facturar més de 220 milions d’euros—, el 2010 va tancar amb unes pèrdues de 150.000 euros i va haver d’entregar diversos propietats en garantia per poder fer front a un deute de 600 milions d’euros. Tot plegat va fer que aquell mateix any entrés en concurs de creditors.

Controlada per un administrador únic, Juan Parada Henares, que acumulava el 49% de les accions i que va declarar com a testimoni en un dels judicis contra un dels fills de Jordi Pujol, Fbex va enllestir la promoció d’El Campanar el 2008, quan la seva situació econòmica ja era més que precària i després de diversos intents fallits de renegociar els deutes que tenia amb els bancs. D’aquesta manera, els seus actius van ser traspassats a la Sareb, que el 2018 va vendre per 12 milions d’euros a la promotora Flor Azahar Real Estate les torres de 19 plantes que Fbex va deixar a mig construir a Canet d’en Berenguer. El novembre de 2022, la immobiliària va iniciar la fase de liquidació del grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia