Successos

El quadern negre

Tura Soler

Les “animalades” que es jutgen aquesta setmana

En cinc dies fixen 9 judicis de casos d’atacs sexuals a menors perpetrats per parents o gent de l’entorn familiar

La setmana passada us vaig relatar un cas esparverant del 1990 d’un pare que, a part de practicar sexe amb tots els animals de casa seva, violava la filla, una nena, i ho trobava normal. I exposava que el que semblava un cas excepcional propi del segle passat no era tan poc habitual, perquè cada setmana es repetien judicis de parents que abusen sexualment de menors. Per avalar que parlava amb coneixement de causa, us faig relació de judicis d’aquest caire fixats aquesta setmana a les audiències de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, amb la petita sinopsi que en fa el TSJC. Són nou casos.

A Barcelona. Dilluns. Judici a un acusat d’abús sexual amb penetració al seu nebot. Els fets van ocórrer a Cornellà de Llobregat l’any 2019. El nen passava els caps de setmana a casa dels avis, on també vivia l’oncle. El fiscal demana 12 anys de presó.

Dimarts. Judici a un home acusat d’abusar de la filla menor de la seva parella quan era a soles a ella en la casa familiar. El fiscal demana 7 anys de presó.

Dimecres. Judici a un pare acusat d’abusos sexuals (tocaments) a la seva filla entre els anys 2017 i 2020. El fiscal demana 6 anys de presó.

Dijous. Judici a un home que l’any 2010 va començar a relacionar-se amb un nen a través del futbol i que va aconseguir mantenir una relació amb la seva mare per finalment instal·lar-se a casa seva, que era on agredia sexualment el menor. El fiscal demana 10 anys de presó.

A Tarragona. Divendres. Judici per un delicte continuat d’abusos sexuals a una menor que l’acusat va conèixer a través de les xarxes socials. L’home es va ficar al domicili de la noia, on va estar dies amagat abusant d’ella. El fiscal demana la pena d’11 anys de presó.

A Lleida. Dimecres. Judici a un oncle acusat d’un delicte continuat d’abusos sexuals a la seva neboda menor d’edat, aprofitant que es quedava sol amb ella a casa dels avis. El fiscal demana 15 anys de presó.

Dijous. Judici per corrupció de menors. Els fets van ocórrer a Balaguer l’any 2017 quan l’acusat va viure una temporada a casa de la víctima i li va oferir fer actes sexuals a canvi de diners. Demanen per a ell un any de presó.

A Girona. Dimarts. Judici a un home acusat d’abús sexual a una menor, sabent quina edat tenia. En aquest cas no tenia parentiu. Afronta 3 anys de presó.

Dimecres. Judici a un acusat de dos delictes continuats d’abusos sexuals. Els fets van ocórrer l’any 2001 i entre els anys 2012 i 2013, i l’acusat és oncle de la víctima. El fiscal demana 6 anys de presó. Aquest acusat, que és el que surt a la foto que il·lustra aquesta crònica, va negar els fets, que s’haurien perpetrat a Cassà de la Selva. Quedarà esperar les sentències d’aquests 9 casos i dels que s’hi aniran afegint setmana rere setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia