Successos

successos

Intervenen sis cadells de gos en un local de ioga de Barcelona

A les sessions mostraven els animals de pocs mesos i els interessats feien comandes de compra il·lícites

Han quedat sota la tutela del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona

Tècnics del departament de Gestió i Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb agents de la Guàrdia Urbana, han intervingut sis cadells de gos que es feien servir per activitats comercials il·legals i de forma irregular en un local de ioga situat a l’avinguda Meridiana. Els animals, que han quedat sota la tutela del Centre d’Acollida dels Animals de l’Ajuntament, es mostraven durant les sessions de ioga i les persones interessades feien les comandes de compra, el que és un sistema de comercialització d’animals totalment il·legal. Una denuncia interposada per una entitat animalista a l’Oficina de Protecció dels Animals de Barcelona explicant la dinàmica seguida al centre ha fet possible la intervenció i rescat dels cadells de pocs mesos i amb malalties i irregularitats en la documentació. En concret, quatre dels animals provenen de països de fora de la Unió Europea amb passaports manipulats amb irregularitats en el compliment de la pauta de vacunes contra la ràbia. Els animals van donar positiu de Giardiasis, una malaltia intestinal de propagació molt ràpida, tant entre animals com entre persones, que ocasiona fortes diarrees i, que si no es tracta amb dieta i medicació adequada, pot esdevenir malaltia crònica en cadells de poca edat. Segons el consistori, el local tenia un acord privat de col·laboració amb un establiment de venda d’animals que els facilitava els cadells. El departament de Protecció dels Animals iniciarà un expedient sancionador per les irregularitats.

El passat mes de setembre, l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van desmantellar una xarxa criminal organitzada dedicada al comerç il·legal d’animals de companyia. L’operació va finalitzar amb tretze persones detingudes i més de 400 animals recuperats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia