Successos

RIPOLL

La víctima del matricidi de Ripoll tenia “por” del seu fill, segons testimonis

La dona que el seu fill va matar a ganivetades a Ripoll el 31 d’octubre de 2021 li tenia “por”, segons han assegurat aquest matí alguns testimoni durant el judici a l’Audiència de Girona. A més, segons recull l’ACM, també han assegurat que la víctima s’havia plantejat deixar de conviure amb ell perquè era “molt agressiu”. Un dels testimonis ha estat un home que va tenir una relació amb la dona entre 2019 i 2020. Ha explicar que un dia, mentre era a casa de la dona, l’acusat va entrar a la seva habitació i els va amenaçar amb una ballesta. Per aquest fet, segons han detallat els investigadors dels Mossos d’Esquadra, consten antecedents del processat sent menor d’edat. Familiars de l’acusat també han dit que el jove tenia problemes amb les drogues i que havia agredit la mare altres cops.

El judici a l'acusat d'assassinar la mare a ganivetades a Ripoll, que es fa amb jurat popular a la secció tercera de l'Audiència de Girona, s'ha reprès amb les declaracions de més testimonis. Divendres van declarar els amics del processat, que havien passat la tarda i la nit prèvies al crim amb ell i que van detallat que l'acusat va beure alcohol i va fumar marihuana però que estava "bé, normal" quan el van deixar. 

Un dels amics, que no va comparèixer la setmana passada tot i estar citat, sí que s'ha presentat al judici aquest dilluns. Tant el fiscal com la defensa consideraven que era un testimoni imprescindible, tenint en compte el que ja havia explicat en fase d'instrucció. A la sala de vistes, ha detallat que la tarda abans dels fets -que la investigació situa cap a les nou del matí del 31 d'octubre del 2021- van estar en parc de Ripoll, on el processat va beure cervesa i va fumar marihuana. 

Després, van decidir anar-se'n fins al domicili de l'acusat, on hi van arribar quan ja era de nit. Segons el seu relat, allà també va veure l'acusat bevent i consumint però, quan ell va marxar, no va veure que estigués begut o afectat per les drogues. 

El testimoni ha remarcat, a preguntes del fiscal, que havia sentit el processat rapejant i dient que mataria la seva mare. Un altre dels amics ha exposat que se solia queixar d'ella i que afirmava que li feia "la vida impossible".

Li tenia "por"

Una germana de la víctima i tia de l'acusat, una exparella de la dona i qui era el seu company sentimental en el moment dels fets han subratllat que la víctima li tenia "por" al seu fill perquè era "molt agressiu" i que l'havia agredit en més d'una ocasió. Una d'aquestes va ser l'any 2019, quan el processat encara era menor d'edat. Segons ha relatat l'exparella de la dona, estaven a casa d'ell i el jove va entrar armat amb una ballesta carregada i els va amenaçar. "Em vaig quedar en xoc", ha afirmat. La mare va aconseguir "fer entrar en raó" el noi, que va agafar una motxilla i va marxar corrent. L'home ha dit que va ser aleshores quan va entrar a l'habitació de l'acusat i es va espantar perquè tenia ganivets i li va trobar una arma i cartutxos.

Segons ha declarat el cap de la investigació dels Mossos d'Esquadra, aquest fet consta com a antecedent a l'historial del processat quan era menor. 

La germana de la víctima també va veure morats a la dona en més d'una ocasió i sabia que el fill l'agredia. "Havia dit que faria el que finalment va fer, però no pensava que arribés a aquest punt", ha dit. 

La parella sentimental de la víctima l'octubre del 2021 ha dit al judici que la situació era tan insostenible que la dona s'havia plantejat anar a viure amb ell i deixar de conviure amb el fill.

Els investigadors dels Mossos d'Esquadra, en base a les proves, apunten que la hipòtesi més probable és que l'atac del fill cap a la dona comencés a l'habitació d'ell i que la dona, ja malferida, intentés anar fins a la porta per demanar ajuda. Allà va ser on el processat li va assestar les darreres ganivetades, acabant amb la seva vida al llindar de l'entrada. 

El fiscal Enrique Barata acusa el processat d'un delicte d'assassinat per traïdoria i acarnissament amb l'agreujant de parentiu i d'un delicte de tinença d'armes prohibides per la navalla i el ganivet de combat i sol·licita 25 anys de presó. La defensa, encapçalada pel lletrat Toni Garcia Pinto, admet el crim però al·lega que l'acusat no sabia el que es feia perquè estava intoxicat pel consum d'alcohol i drogues i va patir una alienació mental. 

El judici continuarà demà amb les pericials psiquiàtriques, les declaracions dels forenses i la de l'acusat. També es preveu per a la jornada de dimarts el tràmit de conclusions i els informes i dimecres entregaran l'objecte del veredicte al jurat, que es retirarà a deliberar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia