Punt divers

El jutge decreta presó pel cap d'una associació ecologista acusat d'extorquir empresaris de la Val d'Aran

El jutge va decretar aquest dissabte a la nit presó per al cap de l'organització ecologista Avalon, Carlos M.M., de 53 anys i veí de Guasch (Vielha), com a presumpte autor d'un delicte d'extorsió a empresaris de la Val d'Aran. Durant les pròximes hores està previst que passi a disposició judicial al jutjat de Vielha un segon acusat, que és l'advocat de l'associació ecologista, Miquel C.R., de 45 anys i veí de Lleida. Els dos detinguts estan acusats d'un delicte continuat d'extorsió a empresaris de la Val d'Aran als quals suposadament exigien importants quantitats de diners sota amenaces.

 Segons els Mossos, els empresaris havien de fer pagaments de fins a 4.000 euros perquè els dos detinguts no denunciessin irregularitats mediambientals de les empreses. L'associació ecologista servia de cobertura per aquesta activitat i la investigació es va iniciar fa quatre mesos amb la denuncia d'un empresari extorquit. Fins ara s'han descobert una desena d'empresaris víctimes d'aquesta extorsió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.