Punt divers

UGT denúncia que l'ERO de Vitri de Torelló amaga la venda de l'empresa a la multinacional Osram

CATALUNYA CENTRAL

L'empresa Vitri SA que està fent un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per tancar la seva planta de Torelló (Osona) estaria negociant la venda de la maquinaria de la seva planta catalana i la totalitat d'una planta que té a Eslovàquia a la multinacional Osram. El sindicat UGT, que forma part del comitè d'empresa, demana que Vitri SA que mostri un 'document confidencial intern' que tindrien els directius de les dues societats amb les condicions de la venda. El sindicat demana al Departament de Treball que no autoritzi l'expedient i que es mantingui part de l'activitat a la planta osonenca perquè el grup va rebre ajudes públiques de 2,5 milions destinats a internacionalització i innovació.

Cesc Poch, secretari general del sindicat UGT, diu que la direcció de la companyia no amaga que Osram està interessat en la maquinaria de la planta de Torelló però assegura que també tenen informació de que l'operació per la planta d'Eslovàquia estaria força avançada. Per això demanen a la direcció de Vitri, que és propietat del grup català Vemsa, que mostri els detalls de l'operació. Si es confirma la venda de la maquinaria i la totalitat de la planta d'Eslovàquia el sindicat considera que estaríem davant d'un cas de 'deslocalització i venda de l'empresa'.

El sindicat demana al Departament de Treball que no autoritzi aquest expedient perquè l'empresa va rebre en el període entre el 2006 i el 2008 uns 2,5 milions d'euros d'ajudes destinades a la 'internacionalització i la innovació' pel que una societat 'no pot rebre aquestes ajudes i després tancar' diu Poch. UGT-SICO demana que l'empresa continuï fent producció a Torelló.

UGT denuncia que s'ha produït per part dels administradors de l'empresa una 'descapitalització' de l'empresa. El mes de novembre la memòria de la direcció assenyalava, segons els sindicats, que l'empresa tenia 12 milions d'euros i que actualment aquest saldo és negatiu.

La direcció del grup Vemsa nega en un auster comunicat les acusacions i assegura que aquestes no ajuden en el procés de negociació de les condicions de l'expedient que està en fase de tramitació. Vitri és una de les principals empreses del grup Vemsa. Aquesta planta que va treballar fins aquest Nadal tenia 71 treballadors i es dedicava a la fabricació de casquets de bombeta.

L'activitat de la factoria de Torelló s'havia anat reduint notablement els darrers anys. L'obertura d'una planta a Eslovàquia amb 7.000 metres quadrats i on treballen una setantena de persones ha estat determinant per aquesta retallada progressiva i tancament de l'activitat de la planta de Torelló. La direcció de la companyia havia anunciat que els seu plans eren traslladar a aquesta factoria d'Europa de l'est la producció de menys valor afegit. Produir en aquest país representa una notable reducció del cost de la mà d'obra per competir amb els productors xinesos. Finalment la caiguda de comandes en l'actual període de crisi va provocar que la direcció de la companyia catalana decidís tancar la planta del grup a Osona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.