Punt divers

L'Alt Pirineu i Aran presenta 58 sol·licituds al Feder per un import global de 35 MEUR

ALT PIRINEU I ARAN

La Coordinació Territorial de Governació a l'Alt Pirineu i Aran ha anunciat que s'han presentat 58 sol·licituds per ser cofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) per al quadrienni 2007-2010. Els sol·licitants són 42 ajuntaments, 5 consells comarcals, 2 entitats municipals descentralitzades i 1 consorci. En el conjunt del territori català s'han presentat, en aquesta primera convocatòria, 566 sol·licituds. Els 58 projectes presentats a l'Alt Pirineu i Aran suposen una inversió global de 35 MEUR i representen un 10,25% del total de les sol·licituds. Els Pallars i la Cerdanya són les comarques que més sol·licituds han presentat, 40 projectes, suposant més del 65% del total.

El coordinador territorial de Governació, Josep Maria Ardanuy, ha explicat que la major part dels projectes estan destinats a la protecció i conservació del patrimoni cultural i a la regeneració urbana i rural de les poblacions. Ardanuy ha detallat alguns dels projectes presentats i ha parlat de la construcció d'un centre Paleoambiental -Dinosfera- a Coll de Nargó, la peatonalització del Casc Antic per a la potenciació turística i comercial a Vilaller, la Museografia del Museu Municipal de Llívia, el desenvolupament del projecte geològic i dels Castells de Frontera com eix vertebrador del territori sol·licitat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, la restauració de la font d'aigua salada i les salines del roser de Gerri de la Sal, la prevenció d'incendis mitjançant la gestió de la biomassa al Pallars Sobirà o el Parc de visualització de fauna de la Val d'Aran.Ardanuy ha dit que la inversió global que proposen els projectes presentats és de 35 MEUR i ha recordat que la subvenció del Feder és d'un màxim del 50% i ha elogiat el dinamisme que han mostrat moltes de les administracions. De les 58 sol·licituds presentades a l'Alt Pirineu i Aran, un total de 19 fan referència a projectes integrats per a la regeneració urbana i rural, 18 a projectes de protecció i conservació del patrimoni cultural, 11 a donar suport a actuacions de millora dels serveis turístics, 7 a la promoció d'activitats naturals i valorització del patrimoni natural i 3 a prevenció de riscos. Desglossant els projectes presentats per comarques, el Pallars Sobirà n'ha presentat 15, la Cerdanya 13, el Pallars Jussà 12, l'Alt Urgell 7 i l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran 5.La Direcció General d'Administració Local gestiona una part del fons Feder de Catalunya adreçada al món local. El pressupost per a administracions locals en la nova convocatòria del Feder-tram local per a tot el període (2007-2013) és de 166,19 milions d'euros. En aquesta primera convocatòria el pressupost total per als eixos 2 i 4 és de 70.002.851 euros, repartits en 17.365.522 euros per a l'eix 2 i 52.637.324 euros per a l'eix 4.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.