Punt divers

La Segarra construirà un nou dipòsit que garantirà l'abastiment d'aigua a Sant Guim de Freixenet

PONENT

El Consell Comarcal de la Segarra iniciarà en breu les obres per construir un nou dipòsit d'aigua a Sant Guim de Freixenet (Segarra), a la zona coneguda com el turó del Magre. El nou dipòsit, amb capacitat per 2.000 metres cúbics, substituirà l'actual instal·lació, de només 100 metres cúbics i que, a l'estar situada en un punt baix, obliga a l'Ajuntament de Sant Guim de Freixenet a bombar l'aigua des del dipòsit fins al poble, amb el conseqüent cost econòmic. Per evitar aquesta situació, el nou dipòsit s'ubicarà en una de les cotes més altes del sistema Sió-Cercavins, concretament, a 800 metres sobre el nivell del mar.

Amb el nou dipòsit el consell pretén millorar la situació 'de greuge' del consistori de Sant Guim respecte la resta de localitats, alhora que es garantizarà reserves en cas de situacions de manca d'aigua. Així, el nou dipòsit actuarà com un magatzem de reserves que evitarà els talls d'aigua en cas de problemes a la canonada que dóna servei a la localitat.  El president comarcal de la Segarra, Xavier Casoliva, ha assegurat que la situació del dipòsit, en un dels punts més elevats de la zona, 'permetrà que en un futur, i si es creu convenient, pugui servir aigua també als municipis veïns, com Montmaneu'. L'obra suposarà una inversió de 295.290,20 euros. Els treballs començaran en un termini màxim de 2 mesos i duraran 8 mesos.  Les obres del nou dipòsit de Guissona avancen a bon ritme Altrament, les obres del nou dipòsit de Guissona que també promou el Consell Comarcal de la Segarra, segueixen el calendari previst. El futur dipòsit, de 4.000 metres cúbics, ha d'abastir tota la vall del Llobregós, l'única zona de la Segarra que no està connectada a la xarxa del Sió. El nou dipòsit ha suposat una inversió de 538.081 euros. Les obres van començar a principis de febrer i tenen un termini d'execució de 6 mesos. Per tant, el consell preveu que el nou dipòsit estigui acabat al juliol.L'obra s'està duent a terme de forma paral·lela a la canonada, que construeix l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), per portar l'aigua des d'aquest futur dipòsit de Guissona fins a Torà, Biosca i Sanaüja. En aquest sentit, l'ACA ja està a punt de finalitzar les expropiacions per on passarà la nova canonada i en breu, s'iniciarà la seva construcció, segons fonts del Consell Comarcal de la Segarra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.