Punt divers

Josep Felip Monclús ja és oficialment el candidat d'ERC a Tortosa per les eleccions municipals

L'actual director dels serveis territorials d'Innovació, Universitat i Empresa a les Terres de l'Ebre, Josep Felip Monclús, serà el nou cap de llista d'ERC a Tortosa. Així es va oficialitzar aquest dimecres a la nit en una assemblea local on hi van participar el 72% dels militants amb dret a vot. D'aquests, un 91% van avalar la candidatura de Monclús, la única que es va presentar i que ja comptava amb el suport de l'executiva local i del 70% de la militància. Monclús, metge de professió en excedència, substituirà l'actual cap de llista i regidor de Promoció Econòmica, Ricard Forés, que fa poques setmanes va anunciar que abandona la política municipal per motius personals.

En una compareixença davant dels mitjans de comunicació i acompanyat pel secretari d'organització d'ERC a Tortosa, Joan Mulet; Monclús creu que la votació per àmplia majoria de la seva candidatura és una fita important pel 'projecte col·lectiu d'ERC a Tortosa'. El dirigent republicà afronta aquest nou repte amb ganes de 'deixar-se la pell' per aconseguir que ERC sigui un referent, també a Tortosa, malgrat que els resultats a les municipals encara estan allunyats dels percentatges que Esquerra aconsegueix a les eleccions nacionals o estatals.El polític vol portar a Tortosa a 'recuperar l'orgull de ciutat' amb un model de ciutat 'compacta i complexa'. Així, com a mesures concretes, creu que s'ha de reduir el creixement radial innecessari de la ciutat, apostar per incentivar la vida al nucli antic, i que deixar de viure d'esquenes al riu.Sobre la valoració de l'actual pacte de govern a l'Ajuntament de Tortosa, entre CiU i ERC, Monclús n'ha fet una valoració molt positiva ja que el grau de compliment del pla d'acció municipal està sent molt alt. Amb tot, ha deixat clar que no tanca cap porta a possibles pactes electorals ja que s'haurà de plantejar en funció de les coincidències dels programes electorals. Tot i que encara és aviat per fer la llista de gent que l'acompanyarà en aquest nou repte, Monclús ja ha avançat que necessita gent que sigui capaç de transmetre el missatge a la societat i gent 'en capacitat d'atreure vots'. De moment, el que es va aprovar aquest dimecres va ser la comissió electoral local que estarà integrada per: Alicia Gamundi, actual responsable de l'Institut Català de les Dones a les Terres de l'Ebre; Emili Nieto; Felip Monclús (president de l'executiva local i fill del candidat); i Joan Mulet (actual secretari d'organització).Pel que fa a l'anunci de l'anterior cap de llista, Ricard Forés, de deixar la política activa, Monclús ha assegurat que ha estat una decisió personal que ha pres en paral·lel a la decisió d'ell mateix de postular-se de nou com a candidat. Recordem que Monclús ja va presentar candidatura en les passades eleccions municipals i va perdre en les votacions davant de Forés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.