Política

Monclús vol una Tortosa “saludable”

El candidat d'ERC defensa amb metàfores una política progressista i arrelada a la ciutat

El benestar de les persones centrarà el programa

Bones sensacions a Esquerra després de la presentació pública del candidat Josep Felip Monclús, en el que era el primer acte preelectoral a Tortosa. Monclús va omplir dimarts la sala d'actes de la Cambra de Comerç. A la taula, fent-li costat, l'expresident del Parlament, Ernest Benach; Alícia Gamundi –possible número 2, i encara presidenta de la federació d'associacions de veïns de Tortosa–, i el president d'Esquerra a l'Ebre, Gervasi Aspa. A la primera fila, el seu fill i president local d'ERC, Felip Monclús. En canvi, s'hi van trobar a faltar els dos regidors d'Esquerra a Tortosa, Ricard Forés i Valentí Marín, que després de quatre anys a l'equip de govern de Ferran Bel (CiU) han decidit no repetir.

L'acte estava plantejat com una presentació en societat, tot i que Monclús és una persona força coneguda a la ciutat, primer com a metge i després com a exdirector dels serveis territorials d'Innovació, Universitats i Empresa. De fet, el nou web del candidat [www.josepmonclus.cat] també posa èmfasi en donar a conèixer la trajectòria vital, familiar, esportiva i política de Monclús. El candidat va començar el seu discurs fent una lloança a l'olivera, un arbre dur, fort i resistent, molt arrelat a l'Ebre i, per tant, símbol del territori. Alguns van poder fer una lectura més política de la metàfora, ja que l'olivera tortosina era la coalició de partits d'esquerres que als noranta es va intentar fer per desbancar CiU de l'alcaldia. A més, Monclús va defensar la gestió del tripartit, amb actuacions vitals per a Tortosa com ara la rehabilitació del nucli antic (a través de la llei de barris) o el nou campus de la URV.

Com a metge, Monclús va proclamar que volia una Tortosa “saludable”, i va avançar els quatre eixos del programa d'ERC. Va anunciar un pla per reactivar l'economia local i el teixit productiu, i per captar noves inversions; l'impuls a la formació de qualitat; una millora en l'atenció a les persones, amb places per a la gent gran i llars d'infants públiques; i un urbanisme per a la gent, amb més zones de vianants, recuperació del nucli històric, un pont a Remolins i una passarel·la on hi ha el monument franquista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona
Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona