Punt divers

El 88% de la plantilla de Denso diu que sí al principi d'acord que representarà acomiadar 40 treballadors

La plantilla de la fàbrica de Denso a Sant Fruitós de Bages (Bages) ha ratificat el principi d'acord al qual van arribar la direcció de la factoria i el comitè d'empresa abans de les vacances de Setmana Santa. Un 88% dels treballadors de la planta s'han mostrat favorables a l'acord, que redueix a 40 els 90 acomiadaments que plantejava inicialment l'empresa. Aquesta tarda, direcció i comitè signaran l'acord i s'iniciarà el procés d'aplicació, que a banda dels acomiadaments contempla que hi hagin 40 baixes voluntàries. Denso, dedicada a la fabricació de components electrònics per a l'automòbil, assegura que la davallada de la demanda fa que en aquests moments la planta tingui un excedent de personal.

De fet, a banda dels acomiadaments i les baixes voluntàries, l'empresa aplica des de principis d'aquest mes un nou expedient de regulació d'ocupació temporal d'un any de durada. Aquest nou expedient ha agafat el relleu d'un d'anterior que es va extingir el passat 31 de març i que també ha estat d'un any de durada.El preacord pactat i que se signarà aquesta tarda ha estat ratificat pels treballadors en les votacions que s'han dut a terme a la planta fins la passada nit de dilluns. Del conjunt de la plantilla, formada per 674 persones, el 88% ho han fet a favor del principi d'acord.Tant les persones que siguin acomiadades com les que decideixin acollir-se a les baixes voluntàries cobraran una indemnització de 45 dies per any treballat més un lineal de 6.000 euros. En el cas que no s'arribi a les 40 persones que s'acullin a les baixes, l'empresa s'ha compromès a no forçar ningú més a plegar.Segons la presidenta del comitè d'empresa, Montserrat Noguera, es pot considerar aquest com un bon acord, ja que s'ha aconseguit reduir a la meitat el nombre d'acomiadaments que havia plantejat l'empresa. 'Nosaltres no en volíem cap', recorda, però assegura que la reducció del nombre d'afectats assolida és satisfactòria si es tenen en compte els plantejaments inicials de l'empresa.Des d'ara, el comitè d'empresa vetllarà perquè l'aplicació de l'acord es faci amb garanties i perquè els acomiadaments no afectin determinats col·lectius, com dones embarassades o en situació de baixa maternal. Montserrat Noguera afirma també que hi ha el compromís de l'empresa que en cas de matrimonis que treballin a l'empresa, no s'acomiadaran tots dos.Els treballadors de Denso havien protagonitzat els últims mesos tot un seguit de mobilitzacions en contra dels plans de l'empresa d'acomiadar una part de la plantilla. La plantilla va participar en diverses manifestacions i concentracions i va tallar l'Eix Transversal en dues ocasions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.