Punt divers

Les Borges Blanques ajudarà els propietaris de cabanes de volta a rehabilitar-les per donar-les a conèixer

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat les bases de les subvencions per la preservació i la rehabilitació de les construccions rurals tradicionals de pedra seca en la modalitat de cabana de volta. Amb la primera convocatòria d'aquests ajuts previstos pel 2010, el consistori vol que els propietaris de les 159 cabanes de volta del terme tinguin un estímul per a rehabilitar aquest patrimoni arquitectònic popular que és un tret identificatiu de les Borges i de les Garrigues. Els beneficiaris de l'ajut hauran d'acceptar, però, que la seva cabana pugui formar part d'una ruta turística per impulsar el coneixement d'aquestes cabanes. L'accès a l'interior, però, haurà de ser autoritzat pel propietari.

Els ajuts consistiran en l'exempció de l'impost d'obres com també la possibilitat d'aconseguir un ajut directe de 3.000 euros que pugui arribar a cobrir fins al 75% de la inversió en rehabilitació prevista.  El tinent d'alcalde Jordi Satorra ha justificat aquesta iniciativa per 'la importància patrimonial, paisatgística i sentimental que tenen aquestes construccions en l'imaginari col·lectiu de la població de les Borges atès els usos d'habitatge excepcional durant les collites d'olives i també durant la Guerra Civil'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.