Punt divers

La nevada obliga a suspendre el transport escolar per a 350 alumnes de secundària de la Terra Alta

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha decidit suspendre les rutes de transport escolar per als alumnes d'ESO i estudis post-obligatoris de la comarca com a conseqüència de la nevada de les últimes hores i la previsió de més precipitacions per aquest dilluns. La mesura ha afectat un total de nou rutes de transport escolar i 349 alumnes. A Rasquera (Ribera d'Ebre), l'escola ha tancat també portes pel mal el temps, deixant 50 alumnes sense classe. La nevada també està ocasionant també problemes de consideració en el trànsit per les carreteres de la mateixa comarca i de la Ribera d'Ebre. Precisament, la carretera C-44 es troba tallada per la neu a l'alçada de Móra la Nova (Ribera d'Ebre).

El transport escolar dels alumnes de secundària i estudis post-obligatoris de la Terra Alta ha estat un dels primers serveis afectats per les nevades a les Terres de l'Ebre. Segons ha informat el mateix comarcal, la suspensió hauria deixat sense classes uns 349 alumnes: 245 alumnes d'ESO, un centenar d'estudiants de batxillerat i mòduls, a més de quatre de l'escola de capacitació agrària de Gandesa. 'Amb tres dits de neu fa temor que els nens vagin a l'aventura', ha explicat el president del Consell i alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs. De moment, però, tant l'IES de Gandesa com els centres escolars de primària de la comarca continuen oberts, tot recordant els problemes de trànsit que han ocasionat les precipitacions, amb alguns cotxes que han sortit de la via. Les previsions, però, podrien complicar la situació en les pròximes hores.A la Ribera d'Ebre, en canvi, tot i no haver experimentat, de moment, problemes amb el transport escolar, si que ha tancat portes el CEIP Les Eres de Rasquera, on hi estudien una cinquantena d'alumnes. La decisió s'ha pres, bàsicament, per evitar que els mestres de fora del poble que hi treballen hagin de fer el desplaçament en condicions meteorològiques i viàries adverses.De fet, segons ha informat el Servei Català de Trànsit, la nevada ja ha obligat a tallar la carretera C-44, que uneix Móra la Nova i Vandellòs (Baix Camp), a l'alçada del coll de Fatges. Aquesta és una de les primeres vies amb problemes de trànsit quan es produeixen nevades de consideració a la zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.