Societat

Protecció Civil manté l'emergència del Neucat pels efectes de la nevada

Al llarg d'avui i la propera nit es registraran temperatures molt baixes que poden provocar plaques de gel a la calçada

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada l'emergència del Pla Neucat ateses les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les nombroses afectacions que encara es registren en algunes poblacions i carreteres del país. Igualment, es manté la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per risc de vent i també pel risc d'allaus als Pirineus.

Fins les set de la tarda d'avui, el risc de nevades és probable únicament a la Vall d'Aran. És possible que hi hagi nevades a cotes superiors a 100 metres a l'Alta Ribagorça, el Baix Empordà, Gironès, Maresme, Pallars Sobirà, Selva i Vallès Oriental.

Segons el SMC, puntualment la cota de neu baixarà fins al nivell del mar, i al vessant nord dels Pirineus es podran acumular més de 5 centímetres per sobre dels 600 metres. Més enllà de les set i fins la una de la matinada, és probable que nevi a la Vall d'Aran, mentre que és possible que es produeixin precipitacions en forma de neu a les comarques de l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà.

Tot i així, al llarg d'avui i la propera nit es registraran temperatures molt baixes que poden provocar plaques de gel a la calçada, per la qual cosa des de la Direcció General de Protecció Civil es recomana extremar les precaucions en la conducció i evitar els desplaçaments per carretera en la mesura del possible.

Incidències relacionades amb la nevada

El telèfon d'emergències 112 ha rebut fins avui un total de 531 trucades relacionades amb l'episodi de neu, de les quals s'han derivat 443 incidents. D'altra banda, i segons el Servei Català de Trànsit (SCT), actualment hi ha prop d'una cinquantena de carreteres afectades per la neu i el gel.

Les incidències que han hagut d'atendre els Bombers de la Generalitat aquesta nit han estat poques, i en total han realitzat, des de les nou de la nit dijous i fins avui a migdia, 432 actuacions, de les quals no n'hi ha hagut cap de destacada.

D'altra banda, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques segueix treballant per retirar neu de les carreteres. A més, s'estan fent les gestions per solucionar les incidències associades a vies secundàries de comunicació tallades així com per solventar les incidències en el subministrament elèctric a determinades poblacions de Tarragona i Terres de l'Ebre.

Alerta del Procicat per risc de vent i allaus als Pirineus
Des d'ahir al migdia, està també activada la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per risc de fort vent, amb ratxes superiors als 90 quilòmetres per hora fins en grau de molt probable a la comarca de l'Alt Empordà, i probable a les comarques de l'Alta Ribagorça, el Baix Camp, Baix Ebre, Montsià i Pallars Sobirà. De cara a la tarda, el risc serà molt probable a la comarca de l'Alt Empordà i probable al Baix Camp, Baix Ebre i Montsià. Pel que fa al risc d'allaus, es manté alt als Pirineus Oriental i Occidental.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

El passacarrers de la Patum aplega centenars de persones

Berga
Medi ambient

Alliberen un centenar de peixos autòctons al riu Segre

Lleida

Prohibeixen l’ús d'objectes “de caràcter sexual” als comiats de solter

platja d’aro
societat

Neixen els Premis Roca per celebrar la gastronomia i la literatura

girona
Urbanisme

Tarragona assegura que no hi ha cap novetat que justifiqui un canvi dels límits municipals

Tarragona
GIRONA

L’Ajuntament habilita l’app SMO Girona per facilitar la cerca de feina

GIRONA
societat

Més d’un centenar d’entitats ecologistes demanen recuperar el departament de Medi Ambient

barcelona
RIPOLL

La Metxa denuncia que el consistori li fa tancar el local temporalment

RIPOLL
Societat

Sabadell es declara Ciutat per la Desconnexió Digital de la infància i l’adolescència

Sabadell