Societat

Una embarassada dóna a llum a les portes de la clínica després d'una odissea per la neu

Els serveis d'emergències assisteixen el seu trasllat des de les Borges Blanques a Lleida i el d'una altra partera des de Capçanes fins a l'hospital de Móra la Nova

Una dona ha donat a llum a les portes de la Clínica L'Aliança de Lleida aquest divendres després de viure una odissea per culpa de les nevades, que han dificultat el seu trasllat des de casa seva, a les Borges Blanques, tot i que anava emparada pels Mossos d'Esquadra i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). Tant la mare com el nadó es troben bé de salut, malgrat les complicacions del seu trasllat a l'hospital, en un matí en què la circulació és especialment complicada per l'acumulació de neu a les carreteres.

La dona s'ha adonat cap a les 06.35 h del matí que s'havia posat de part. El seu marit, agent dels Mossos d'Esquadra, ha avisat el SEM, perquè preveia dificultats en el trasllat cap a l'hospital, ja que les carreteres de la zona eren plenes de neu. Cap a les 06.54h., han decidit anar cap al centre d'atenció primària perquè li oferissin una primera assistència. A l'ambulatori, davant la imminència del part, han aconsellat el trasllat cap a la clínica més pròxima, la de l'Aliança de Lleida.

Com que havia nevat amb intensitat, l'ambulància no podia fer el trajecte, de manera que s'ha hagut de demanar la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, que hi han acudit amb un totterreny, en el qual també viatjava un metge del SEM. Amb el totterreny, i no sense dificultats, la comitiva s'ha desplaçat al més ràpid possible cap a la clínica. No obstant això, quan ja estaven entrant al centre mèdic, s'ha desencadenat el part i la dona ha donat a llum el seu nadó, que ha nascut sa i sense problemes.

Dues hores per la neu
També a Capçanes s'ha produït avui un altre cas molt semblant, quan una dona embarassada de 38 setmanes ha alertat el SEM que tenia els símptomes del part però que no podia sortir de casa seva, perquè tots els carrers eren plens de neu. Els equips d'emergència han activat una ambulància especial, que com a previsió pel temporal de neu ja era des d'ahir a l'Hospital de Móra la Nova.

La dona ha arribat a l'Hospital de Móra la Nova en perfecte estat i ha quedat ingressada, a l'espera de parir en les pròximes hores. L'ambulància –en un vehicle totterreny– ha pogut anar a buscar la dona i portar-la a l'hospital, si bé el trajecte, que normalment dura uns quinze minuts, s'ha demorat més de dues hores per culpa de la neu acumulada a les vies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Barcelona passa de fase de sequera a fase d’excepcionalitat

barcelona
transports

L’aeroport del Prat suma 4,6 milions de passatgers a l’abril, un 9,5% més

barcelona

Vall d’Hebron estrena un espai de rehabilitació per a joves

Barcelona
urbanisme

40è aniversari reivindicant l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà

BARCELONA
GIRONA

La UdG participa en un programa per a entrenadors centrat en dones joves esportistes

GIRONA
canvi climàtic

Augmenten les morts per calor al sud d’Europa

barcelona
infraestructura

Renfe s’espolsa en els Mossos la responsabilitat pels robatoris de coure

barcelona

Alumnes de Cabrera de Mar recullen 300 quilos de brossa dels boscos de Burriac

cabrera de Mar
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona supera els 170.000 passatgers el mes d’abril

VILOBÍ D’ONYAR