Punt divers

Treballadors de Ficosa de Sant Guim de Freixenet protesten per l'anunci d'acomiadaments a la plantilla

PONENT

Una vintena de treballadors de la planta de Ficosa (Ficocables SA) de Sant Guim de Freixenet (Segarra) han portat a terme una protesta aquest dimarts al migdia per l'anunci d'acomiadaments a la plantilla. La portaveu del comitè d'empresa, Lucía Alonso, ha assenyalat que a causa del trasllat de dues línies de producció a la planta que l'empresa té a Rubí hi podria haver uns 25 treballadors acomiadats, dels 70 que hi ha a la Segarra. En aquest sentit, Alonso ha lamentat que aquest anunci s'hagi produït després que el Govern injectés 50 milions d'euros a l'empresa. Segons Alonso, la plantilla està 'nerviosa' per aquesta situació i no ha descartat aturades i vagues en un futur.

Segons la portaveu de Ficosa a Sant Guim de Freixenet el trasllat de les dues línies de producció a Rubí es produirà de forma imminent tot i que els treballadors encara no saben la data exacta. En aquest sentit, ha assenyalat que suposen que aquest trasllat serà imminent perquè ja han enviat treballadors de Rubí a Sant Guim perquè aprenguin el procés de treball.Alonso ha reiterat el malestar de la plantilla pel fet que fa pocs dies que s'ha donat a conèixer que el Govern ha injectat cinquanta milions d'euros a l'empresa per tal de fer-la revifar. En aquest sentit, ha lamentat que l'endemà mateix de conèixer aquesta informació l'empresa va anunciar que acomiadaria 400 persones de forma indirecta. A més a més ha dit que es van oferir 1.400 baixes incentivades. Alonso ha criticat aquest malbaratament de diner públic i més en una zona, la Segarra, on la pèrdua de llocs de treball s'agreuja.Els treballadors tampoc entenen com després que l'empresa els comuniqués un Expedient de Regulació Ocupacional (ERO) de 35 dies per aquest 2009 es vulguin agafar diners de producció i reduir la mateixa. En aquest sentit, Alonso ha alertat que la comunicació entre l'empresa i els treballadors no és gens fluïda i ha demanat més informació al respecte. La situació de crisi global té preocupada a molta gent, però per al personal de Ficosa a Sant Guim de Freixenet encara s'agreuja més si es té en compte que es dediquen a la fabricació de complements per a l'automòbil i és precisament aquest sector un dels qui ho està passant més malament.La protesta que ha tingut lloc aquest dimarts la migdia ha comptat amb el suport de membres de CCOO que és el sindicat que té màxima representació al comitè d'empresa. Tot i que no ha afectat a la productivitat de la planta perquè ha tingut lloc durant el canvi de torn de treballadors, la plantilla no ha descartat portar a terme futures aturades o vagues si la situació no canvia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.