Punt divers

L'Incasòl adjudica per 224.500 euros la continuació de les obres de rehabilitació del Teatre de l'Orfeó d'Ulldecona

L'Institut Català del Sòl (Incasòl), ha adjudicat aquest mes la segona fase de les obres de rehabilitació del Teatre de l'Orfeó Montsià d'Ulldecona (Montsià) a l'empresa Construccions N. Solé SL. L'actuació, que suposarà una inversió superior als 224.500 euros i s'allargarà durant sis mesos, ha de permetre continuar la restauració d'aquest edifici 'emblemàtic' del municipi que s'utilitza com a teatre, equipament cultural i com a espai per diverses entitats. L'obra s'executarà en el marc de l'acord entre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació per frenar el deteriorament progressiu dels nuclis antics i els entorns monumentals.

L'Incasòl ja va executar una primera fase de rehabilitació de l'edifici consistent en la reforma de la caixa escènica i el cos de vestidors. Amb els treballs previstos en la segona fase de les obres s'actuarà en el cos d'accés a l'edifici i s'ampliarà amb un solar del carrer Orfeó. Les obres que ara s'han adjudicat permetran finalitzar la segona fase de rehabilitació que va quedar interrompuda temporalment en fer fallida l'empresa adjudicatària.Concretament, l'actuació consistirà en finalitzar la coberta del cos d'accessos i la sala polivalent, en la reestructuració de l'accés principal i de les dependències de les entitats, s'efectuaran també millores a la caixa escènica i al cos de vestidors, i s'adequaran els serveis en l'ampliació que es projecta en el solar annex.L'obra es basa en un projecte de l'arquitecte Carles Brull, i els promotors són l'Ajuntament d'Ulldecona, la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge, la Direcció General del Patrimoni Cultural i l'Institut Català del Sòl, dins del programa de l'1% cultural. L'Ajuntament d'Ulldecona i Incasòl finançaran l'obra a parts iguals.L'edifici figura en l'inventari del Servei de Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya i té la configuració característica d'un teatre, amb sala de butaques, caixa escènica, vestidors, accessos i taquilles. També disposa d'un bar i altres dependències annexes. Des de la seva construcció ha sofert diverses reformes, algunes de les quals van perjudicar l'estructura i l'organització de l'edifici. El teatre de l'Orfeó Montsià se situa en el nucli urbà d'Ulldecona. L'origen de l'edifici està lligat a l'entitat cultural-musical del mateix nom creada l'any 1922 que en va promoure la construcció el 1923 amb la participació popular mitjançant jornals de vila. Anys més tard, va passar a ser propietat municipal. Actualment, l'edifici és conegut sobretot per les representacions de la Passió d'Ulldecona, però també serveix d'escenari a un gran nombre d'activitats culturals. A més del Patronat de la Passió, habitualment hi desenvolupen les activitats la Banda de Música d'Ulldecona, l'Orfeó Ulldeconenc, el Centre Cultural i Recreatiu, i Ull de Teatre. Cal remarcar que les tres darreres entitats tenen instal·lades en l'edifici les seves respectives seus


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.