Successos

El vent fa trontollar el Montsià

Les fortes ràfegues s'emporten una part del sostre del nou centre comercial d'Amposta

El Departament d'Ensenyament suspèn, per precaució, les classes a tres instituts i sis centres de primària de la comarca

El vent va castigar ahir durament la comarca del Montsià, on es van enregistrar ràfegues de més de 140 quilòmetres per hora. Un dels municipis més castigats va ser a Amposta, on el fort vent va malmetre part del sostre del nou centre comercial Futuro Ciudad Amposta, obert al públic des de fa escassament dos mesos i mig, i on demà estava prevista la inauguració oficial d'un hipermercat Carrefour.

Concretament, la ventada va fer saltar les planxes de metall i la capa aïllant de la marquesina que connecta les galeries comercials amb l'entrada principal del Carrefour. La inseguretat del sostre i el fort vent que al llarg de tot el dia d'ahir va continuar bufant a la capital del Montsià va obligar a mantenir tancades al públic les galeries comercials durant tot el dia i no només això, sinó que diversos efectius de la policia local i protecció civil d'Amposta van tallar l'accés a les avingudes Aragonesa i Santa Bàrbara per la plaça de la Castellania, pel perill de que les planxes metàl·liques caiguessen a la via pública. Ahir al matí dues dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar diverses hores retirant els trossos de planxa escampats a la via pública.

Perilla la inauguració

La gerent del centre comercial Futuro Ciudad Amposta, Núria Pla, explicava ahir que probablement també avui hauran de mantenir tancades al públic les galeries comercials. “Ha de vindre un pèrit a avaluar els danys i només deixen treballar amb vents inferiors als 30 quilòmetres per hora”, apuntava Pla, que es mostrava consternada per la situació i que fins i tot veia perillar la inauguració oficial de l'hipermercat Carrefour prevista per demà a les 7 de la tarda.

La gerent del centre va assegurar que l'estructura de la marquesina reuneix totes les condicions de seguretat. “Ha fet molt de vent”, afirmava. De fet, Amposta va enregistrar ràfegues màximes de 127 quilòmetres per hora. “Aquí quan passa de 100 ho notem molt”, assenyalava per la seua banda, l'alcalde Manel Ferré (CiU).

Classes suspeses

Com a mesura de prevenció, l'Ajuntament, coordinadament amb el Departament d'Ensenyament, va optar per suspendre per ahir a la tarda les classes als dos instituts de secundària i als cinc centres de primària del municipi, dos dels quals, el Soriano Montagut i el Sagrat Cor, es troben molt propers al nou centre comercial d'Amposta. La mesura va afectar un total de 3.900 alumnes. A més el consistori també va suspendre les activitats previstes a les instal·lacions esportives municipals.

El responsable d'Ensenyament al territori, Antoni Martí, també va confirmar la suspensió de les classes ahir a la tarda a l'institut i al col·legi JaumeI de la Sénia, on estudien 935 alumnes més. En aquest municipi és on es va enregistrar la ràfega de vent més forta, 143 quilòmetres per hora. L'alcalde, Víctor Pla, explicava que al municipi ja estan acostumats al fort vent, però que en aquesta ocasió, la ventada havia trencat els vidres d'algunes finestres de l'escola de primària i dins l'edifici hi havia corrent d'aire. Amb tot, està previst que avui es restablisca la normalitat a tots els centres educatius.

També a Deltebre, al Baix Ebre, el vent va ocasionar algun desperfecte als centres, però la delegació no va considerar necessari suspendre les classes, va apuntar Martí, tot assenyalant que des dels serveis territorials es va recomanar a tots els centres educatius del territori no treure els alumnes al pati i mantenir les portes i finestres tancades així com les persianes mig baixades per evitar incidents.

Les embarcacions de pesca tampoc van poder sortir a la mar a causa del fort vent i es van mantenir amarrades als diferents ports de les Terres de l'Ebre.

Es manté l'alerta

El delegat del govern a l'Ebre, Xavier Pallarés, va comparèixer ahir en una roda de premsa per fer balanç de la situació i va assenyalar que el Servei Meteorològic de Catalunya continua parlant de vent del nord i oest per a les properes hores, que es mantindrà amb ratxes fortes a les Terres de l'Ebre, per la qual cosa el govern manté activats els avisos de risc de nivell 1.

143
quilòmetres per hora
va ser la ràfega màxima de vent enregistrada ahir a Catalunya. Va ser a la Sénia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.