Successos

SUCCESSOS

Omple el dipòsit i corre

Un home ha estat detingut per haver sostret combustible de sis gasolineres del Baix Empordà i haver-ne fugit sense pagar

Els propietaris dels establiments afirmen que aquesta pràctica és com més va més habitual

El petroli i els seus derivats conformen un lucratiu negoci del qual es beneficien estats, institucions, empresaris i particulars. I també altres persones que actuen amb certa picaresca, el nombre de les quals va en augment darrerament, a causa principalment de la crisi i del preu de la gasolina, que molt probablement encara pujarà més a causa de l'actual revolta àrab.

Com a actuació picaresca hi ha la d'un veí de Figueres, Manuel Palacios, de 45 anys, que va ser detingut divendres passat al matí a prop d'una gasolinera de Vullpellac amb garrafes de gasolina buides i dos jocs de plaques de matrícula corresponents a vehicles que havien estat donats de baixa.

Els Mossos investigaven les denúncies sobre la sostracció de combustible en gasolineres del Baix Empordà i de comarques properes, en què l'autor sempre marxava del lloc sense pagar després d'haver emplenat el dipòsit del vehicle o garrafes d'uns 25 litres.

Després de les comprovacions van imputar a Manuel Palacios la sostracció de combustible en sis gasolineres del Baix i de l'Alt Empordà, en poblacions com l'Escala, Viladamat o la Pera. L'autor sempre actuava amb el mateix vehicle, un Ford Focus, al qual anava canviant les plaques de matrícula. El modus operandi era omplir el dipòsit del cotxe i en moltes ocasions també garrafes, i després fugir sense pagar. Les matrícules utilitzades eren sostretes o de vehicles donats de baixa.

En el moment de la detenció la matrícula que duia el cotxe era la que li corresponia, però els agents van veure que els cargols que la subjectaven presentaven mostres evidents d'haver estat manipulats.

Els Mossos van imputar al detingut, amb antecedents policials, faltes de furt, set faltes d'estafa i dues falsificacions documentals. L'home va ser posat en llibertat sense passar a disposició judicial.

La picaresca d'omplir el dipòsit de gasolina i fugir sense pagar ha anat augmentant. El robatori de gasoil a camions també és una pràctica que s'ha donat en moltes ocasions. La revenda d'aquests tipus de combustible suposa uns agraïts ingressos en temps de crisi per als lladres, a causa del seu elevat preu.

Objectes de camuflatge al cotxe

En l'escorcoll al turisme de Manuel Palacios, els Mossos d'Esquadra hi van trobar diversos objectes de camuflatge i altres estris útils per robar combustible a les diferents gasolineres on actuava. Una gorra, guants i ulleres de sol formaven part de la disfressa per no ser reconegut als establiments, a més de dues garrafes de plàstic buides però amb restes de combustible a l'interior, i amagades en una bossa a sota del seient del conductor. A més de tot això, els agents hi van trobar dos jocs de plaques de matrícula que havien estat sostretes prèviament a vehicles donats de baixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.