Successos

successos

els pallaresos

El georadar detecta 4 zones sospitoses a la finca de Laso

Excavaran la setmana vinent en aquests punts, on s'està examinant si el detingut va enterrar la seva exparella i el cunyat

La prova es fa per corroborar els indicis que els cossos no hi són

Els agents de la unitat de desapareguts dels Mossos d'Esquadra tornaran a trepitjar a principi de la setmana vinent el terreny del veí dels Pallaresos Ramón Laso, que és a la presó des de l'1 d'abril com a presumpte autor de l'homicidi de la seva exparella i el seu cunyat, el 27 de març del 2009. Aquesta nova actuació està molt lligada amb la que es va dur a terme els dies 9 i 10 d'abril, quan els efectius van escorcollar amb l'ajuda d'un georadar aquesta parcel·la de 400 m² per intentar esbrinar si el processat hi podria haver enterrat els cossos de les víctimes. Del maneig de l'aparell se'n va encarregar l'arqueòleg i gerent de l'empresa Arqueoradar, Lluís Marí, que un cop va acabar la inspecció va analitzar les dades que va recollir la màquina, que és capaç de detectar canvis en el subsòl fins a una profunditat de quatre metres. Segons va avançar ahir la Cadena Ser, els resultats del georadar han conclòs que hi ha quatre punts de la finca on temps enrere s'haurien produït moviments de terra. Tres d'aquestes zones són d'unes dimensions bastant petites, mentre que en la taca més gran hi hauria hagut un desplaçament de sorra de dos metres de llargada per un d'amplada.

Tant pels Mossos com pels arqueòlegs, aquestes variacions són sospitoses i, per això, entre dilluns i dimarts es podria començar a mirar amb més atenció aquests llocs aixecant'hi la terra amb una retroexcavadora cedida pel Ministeri de Foment. Aquestes tasques s'executaran per acabar de confirmar les hipòtesis dels agents, que consideren que els cadàvers no es troben aquí enterrats. Per les proves aconseguides, en canvi, tenen bastant clar que en aquest hort sí que és on Laso va perpetrar els crims, si bé després s'hauria desfet dels cossos en un altre indret. La setmana vinent, doncs, aquesta parcel·la estarà un altre cop concorreguda, i també ho estarà demà, ja que, curiosament, és on acaba la tretzena edició de la cursa que va des de l'església de Sant Llorenç fins a la Mina, i que organitza el Club Esportiu Tarragona Fondistes. A banda, tornant a la investigació, fonts pròximes al cas han revelat que la policia científica ha trobat restes d'ADN en les eines que els Mossos van comissar a la casa de Laso, però aquestes mostres són tan minúscules que per ara no han pogut reconstruir el perfil de la persona a qui pertanyen.

LA XIFRA

57
anys de presó
són els que va imposar l'Audiència de Tarragona a Laso el 1993 pel crim de la seva esposa i el seu fill.

LA FRASE

L'hort és on Laso va cometre els crims, si bé creiem que s'hauria desfet dels cadàvers en un altre indret
Fonts de la investigació dels mossos d'esquadra

LA DATA

2009
va ser l'any d'aquestes desaparicions.
Ja llavors es va examinar la finca i no s'hi van trobar els cossos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.