Societat

successos

La família vol que continuï la recerca als Pallaresos

Els Mossos veuen “molt difícil” trobar els cossos dels dos cunyats, assassinats presumptament per Ramón Laso

L'acusat, en presó provisional des de l'abril

La família dels dos cunyats desapareguts als Pallaresos el març del 2009 i que segons la investigació policial haurien estat assassinats, presumptament, per Ramón Laso, no volen que s'aturi la recerca dels dos cossos. Pere Sutil, advocat dels familiars de les dues víctimes, demanarà que la cerca continuï en marxa mentre s'estigui desenvolupant la instrucció judicial, que es fa al jutjat número dos de Tarragona.

D'aquesta forma, l'acusació particular respon a les declaracions d'aquest cap de setmana del cap de l'àrea central d'investigació de persones dels Mossos d'Esquadra, Jordi Domènech, que va considerar “molt difícil” que es puguin localitzar els cadàvers si l'acusat no confessa on són. Laso està en presó provisional, en una cel·la d'aïllament, des de l'abril d'aquest any després que la investigació policial conclogués que era el presumpte autor de la mort de Julia Lamas, la seva parella, i del cunyat d'aquesta, Maurici Font.

Els Mossos van buscar l'estiu passat els dos cadàvers en un hort propietat de Laso, on van fer servir tècniques de georadar, tot i que sense èxit. La família, però, considera que no s'han investigat prou altres punts del nucli dels Pallaresos, com un bar o l'habitatge de l'acusat.

Antecedents

Laso ja va ser condemnat a 57 anys de presó el 1993 per haver assassinat la seva primera dona i el seu fill de sis anys. El 2001, però, va quedar en llibertat.

Per evitar contradiccions en la seva declaració Laso ara només està disposat a declarar amb una llibreta on té apuntades les respostes donades amb anterioritat, segons va detallar Domènech.

L'advocat de l'acusació particular, però, es mostra convençut que tot i que no apareguin els cossos Laso serà considerat culpable en el judici davant del jurat. Segons Sutil, hi ha 36 indicis de la seva culpabilitat, com una pota de cabra tacada de sang.

LA DATA

27.03.09
Darrer dia
que es va veure amb vida Julia Lamas i Maurici Font, presumptament morts per Laso.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet