Successos

successos

Estafa 23 persones amb una oferta falsa de feina a Girona

El detingut va posar anuncis per internet en què demanava personal de perruqueria i estètica per a una empresa inexistent

Com a condició prèvia, requeria a les víctimes 500 euros per fer un curs

Treball estable i un sou de 1.500 euros mensuals és el que prometia un veí de Mollet del Vallès, de 37 anys, que va ser detingut l'1 de juny pels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona per haver intentat estafar 23 persones amb una oferta laboral fictícia. L'acusat, que també es donava a conèixer amb una identitat falsa, havia escrit missatges publicitaris en dues pàgines web de recerca de feina. L'anunci era del ram de la perruqueria, l'estètica i els massatges. Provenia d'una suposada empresa que es volia expandir a la capital gironina i que necessitava empleats per a centres comercials i grans superfícies. L'imputat feia creure a les víctimes que era representant d'una consultoria i que actuava d'intermediari en la selecció de personal. De les denúncies que els afectats van presentar a la Policia de la Generalitat se n'extreu que el modus operandi del processat era sempre el mateix. L'interessat contactava amb el representant i acordaven una entrevista, que s'efectuava en alguna cafeteria de la ciutat. En la primera trobada, l'arrestat es limitava a informar el sol·licitant sobre les condicions dels llocs a cobrir i en recollia el currículum.

Al cap d'uns dies, trucava a l'interessat, li comunicava que havia estat seleccionat i li detallava que havia de pagar 500 euros per realitzar un curs de formació que el capacitaria per desenvolupar la feina. En la conversa, a més, informava que les classes s'iniciarien al juliol i que després recuperarien la quantitat que havien avançat mitjançant tres mensualitats que li serien abonades per l'empresa contractant. I, a part dels diners, per formalitzar els tràmits d'accés les víctimes havien d'aportar una còpia del document d'identitat, la targeta de la Seguretat Social i un número de compte corrent.

Investigació oberta

Els Mossos van tenir coneixement dels fets el 30 de maig. La unitat d'investigació va muntar l'endemà un dispositiu per detenir l'impostor, que havia quedat amb una de les víctimes en un bar del centre. Els agents li van comissar una carpeta plena de documents: fulls de la falsa consultoria i dels diners a pagar, d'altres on s'explicaven les condicions dels contractes enganyosos, currículums, contractes de confidencialitat, contractes amb el logotip de la consultoria i un mòbil. La investigació continua oberta i no es descarta que hi hagi més afectats a la demarcació. L'arrestat, que no té antecedents, va declarar el 2 de juny al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que en va dictar la posada en llibertat amb càrrecs.

LES XIFRES

1.500
euros al mes
prometia l'home a les víctimes. L'arrestat és un veí de Mollet del Vallès de nacionalitat espanyola.
500
euros
demanava l'acusat als afectats per efectuar un curs de formació com a condició per ser contractats.

LA DATA

01.06.00
és el dia que l'home va ser arrestat
. Li imputen 23 intents d'estafa i falsificació de document públic o mercantil.

Pena de 2 anys per l'engany a 15 immigrants

L'Audiència de Girona va condemnar al maig l'amo d'una empresa càrnia de Bordils per haver enganyat 15 immigrants sense papers demanant-los diners a canvi de donar-los feina o de tramitar-los el permís de residència. Tot i que hi va haver ciutadans que li van entregar la quantitat que els sol·licitava, alguns no van arribar a treballar mai per a ell, i d'altres van rebre uns xecs que havien de cobrar en un compte sense fons. L'empresari va acceptar 2 anys de presó i una multa de 1.080 euros. A més, ha d'indemnitzar les víctimes amb un total d'11.620 euros. El magistrat Francisco Ortí el va advertir que si no paga el faran entrar a la presó tot i no tenir antecedents. “Estafar immigrants que vénen a treballar no és només delictiu, sinó que té altres consideracions que prefereixo callar”, li va retreure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.