Successos

Punxaven rodes de cotxes per robar-hi en àrees de l'AP-7

Entre els dies 4 i 11 de juny, van actuar a la Jonquera i a Santa Coloma de Farners

Els Mossos han arrestat tres membres del grup

Duien un passamuntanyes, navalles, un tornavís i un ganivet

Un ganivet de cuina era l'estri que tres lladres haurien utilitzat per punxar les rodes dels vehicles que pretenien saquejar en diverses de les àrees de servei que hi ha situades al tram de l'AP-7 que transcorre al llarg de les comarques gironines. Els Mossos d'Esquadra van detenir els presumptes integrants d'aquesta banda l'11 de juny. Els acusats són de nacionalitat kosovar; tenen 31, 33 i 42 anys, i són veïns de Barcelona i Madrid. L'actuació policial que va permetre interceptar-los va ser protagonitzada per agents de l'àrea regional de recursos operatius (ARRO) de Girona. Els efectius estaven realitzant un control a l'autopista, a l'altura de Maçanet de la Selva. Durant el dispositiu, van detectar un automòbil ocupat per tres homes, la descripció física dels quals coincidia amb la dels autors de diferents furts. Tot i les indicacions que els van fer per tal que el cotxe parés, el conductor va continuar la marxa, circulant amb excés de velocitat i efectuant maniobres evasives. Els Mossos, aleshores, van perseguir el turisme fugitiu fins que van poder aturar-lo al voral de la via, a Sant Celoni.

Després d'identificar-los, es va comprovar que estarien implicats en dos fets delictius, que es van produir el 4 de juny. En el primer cas, van punxar la roda posterior d'un vehicle que estava estacionat a l'àrea de servei de Porta Catalana, a la Jonquera. En aquesta ocasió, però, no van acabar sostraient res. Pel que fa al segon episodi, els lladres van aconseguir aturar a Santa Coloma de Farners un cotxe en què viatjaven uns turistes, als quals van fer creure que duien una roda punxada. Els van agafar dues bosses dels seients posteriors, que contenien un portàtil, una càmera digital i la seva bateria, dues memòries USB i documentació. I, finalment, el mateix dia 11, van perpetrar un furt a l'àrea de servei de la Jonquera, en sentit sud. Van sostreure documentació i 30 euros a uns turistes, a qui van distreure mentre omplien el dipòsit de benzina.

Els investigadors també van constatar que estaven sent buscats per uns fets delictius a l'Estat francès. En l'escorcoll del turisme, se'ls va comissar un passamuntanyes, una llanterna, dues navalles, un tornavís i un ganivet de cuina. Els sospitosos, que tenen múltiples antecedents, van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Granollers, el 13 de juny. Se'ls imputa un delicte i una falta de furt, una falta de danys i un delicte de resistència i desobediència a l'autoritat. Al conductor, a més, se li atribueix un delicte de falsificació de document públic i per circular sense haver obtingut mai el permís. Després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia