Successos

Envien a la presó dos dels detinguts pel crim de Cabanes

La jutgessa els creu sospitosos dels delictes d'assassinat amb traïdoria i acarnissament

Un dels sospitosos va confessar que van assaltar i matar la dona per endur-se el botí de l'empresa de pinsos

El jutjat d'instrucció número 2 de Figueres ha enviat a la presó dos dels detinguts pel crim de Neus Juanola, de 75 anys, morta a Cabanes el març passat. Tot i que tots dos es van acollir ahir al dret a no declarar, la jutgessa els creu sospitosos dels delictes d'assassinat amb traïdoria i acarnissament. La investigació va arrancar després que els Mossos d'Esquadra fessin un triatge de les trucades telefòniques que es van fer a la zona on es va cometre el crim. D'aquesta cerca es va poder localitzar una coincidència amb el telèfon d'Antonio García Carbonell, de 77 anys, que havia estat condemnat a més de dos segles de presó per una dotzena de violacions, però que va ser el primer pres comú que es va beneficiar de l'anul·lació de la doctrina Parot i que va poder sortir en llibertat el 24 d'octubre del 2013. La hipòtesi en què ha treballat la policia durant aquests mesos de punxades telefòniques és que després de sortir de la garjola Carbonell es va dedicar a cometre robatoris. Ho feia en companyia d'altres delinqüents, els captava per repartir el botí. Així va ser quan a principis de l'any passat va contactar amb Oriol Boyer, un individu de 29 anys amb un ampli historial delictiu, originari d'Olot i fill d'un policia municipal de la ciutat. Boyer i Carbonell es van posar d'acord per assaltar una família de Cabanes, que són propietaris de pinsos Cazorla. Segons la investigació policial, els dos delinqüents es van desplaçar fins a l'Alt Empordà amb el Fiat Punto de color blanc que té Carbonell. Van passar la nit a Figueres i l'endemà, ja cap al tard, se sospita que els dos assaltants van abordar Neus Juanola en una finca de l'Aigüeta, a tocar del terme municipal de Figueres, aprofitant que la dona havia sortit a fora per remenar a l'hort o anar a donar menjar als animals. Segons totes les hipòtesis, la dona va ser brutalment apallissada, lligada de mans i peus amb brides, i amb els seus mitjons entaforats a la boca a pocs metres de casa seva. Els agressors la van immobilitzar i ella va passar la resta de la nit a la intempèrie. La dona va tenir una hemorràgia cerebral a causa de les gravíssimes ferides que li van provocar els atacants i va morir al cap de pocs dies a l'hospital Trueta de Girona.

A banda del seguiment de les trucades telefòniques, la investigació del cas inclou el relat de dos testimonis. L'un, un delinqüent habitual que va explicar a la policia que Carbonell li va confessar que ell i Boyer van assaltar una anciana a Cabanes, que la van matar, però que no van aconseguir el botí.

Captat per una càmera

Aquest mateix testimoni va reconèixer Boyer ahir en una roda de reconeixement a Figueres. L'altre testimoni també va explicar com va ser captat per Carbonell per cometre robatoris per l'àrea metropolitana de Barcelona amb un Fiat Punto. El mateix vehicle que va ser enregistrat per una càmera de seguretat donant voltes per la zona on es va cometre el crim de Cabanes.

LA DATA

28.02.14
Un treballador
va trobar la víctima en un descampat, lligada amb brides, amb hipotèrmia i semiinconscient.

El tercer implicat, en llibertat

La jutgessa, en canvi, va deixar ahir en llibertat amb càrrecs un tercer implicat en el cas. Es tracta de Jaime Amalla, un home de 70 anys, veí del Prat de Llobregat i amb família a Figueres, a qui se l'acusa d'un delicte d'encobriment. Els investigadors consideren que era coneixedor del crim i d'haver ajudat els assaltants. El seu telèfon mòbil surt a l'agenda de trucades de Carbonell. La policia el va enxampar mentint ja que ell va assegurar que no coneixia de res Carbonell.

També ahir es van conèixer més detalls sobre les detencions dels altres dos sospitosos. Segons fonts pròximes al cas, Oriol Boyer no va deixar entrar la policia quan el van anar a detenir la setmana passada al seu pis de Mollet del Vallès, i els Mossos van haver d'esbotzar la porta. L'home es va mostrar agressiu i dins del domicili la policia va trobar una escopeta fabricada de dues escopetes diferents. D'altra banda, la detenció de Carbonell pel crim es va precipitar després que divendres també va ser arrestat a Sabadell en el marc d'una operació contra un grup de falsificadors de moneda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia