Successos

El veí d'Olot empresonat pel crim de Cabanes va assaltar a trets un mas

Oriol Boyer, ben conegut per la policia des de ben jove, havia estat detingut per robatoris amb violència i intimidació i tinença d'armes i explosius

Oriol Boyer, el veí d'Olot empresonat dilluns juntament amb Antonio García Carbonell per l'assassinat de Neus Juanola a Cabanes, acumula un historial delictiu molt extens. Ja de ben jove era un vell conegut de la policia, i en el seu historial delictiu hi consten un reguitzell de detencions per furts, robatoris, conducció sota influència de l'alcohol i tinença d'armes i explosius, entre altres delictes. De fet, tenia un ordre de cerca i captura per condemnes de presó fermes que havia de complir. La policia el considera un delinqüent molt perillós i agressiu.

L'assalt violent a Cabanes no era l'únic que havia comès. Si bé cap havia acabat amb la mort de les víctimes del robatori. Un va tenir lloc la vigília de Reis del 2009, quan Oriol Boyer –que llavors tenia 22 anys–, juntament amb Àngel Narvalas, va assaltar el mas La Torre d'en Llunes d'Olot i va protagonitzar un intercanvi de trets amb el fill del masover, que es va despertar i els va sorprendre. Els dos lladres van accedir al mas per una finestra del primer pis, després d'arrencar una escala metàl·lica d'un cobert annex. Sembla que havien vigilat amb prismàtics que al mas no hi hagués ningú. Van baixar a la planta, on van capgirar totes les estances, i, posteriorment, van pujar al primer pis. El fill dormia en una de les habitacions, tancada amb baldó. Per això, els dos joves van obrir la porta a coces i quan van ser a dins van trobar el noi, que es va despertar, i van fugir. El noi va agafar una escopeta de cacera i va disparar dos trets a l'aire mentre els altres fugien. Va trucar als Mossos, els va demanar que els esperessin al sector de la benzinera del camp de futbol i els va descriure la furgoneta amb què havien marxat. Gràcies a això, els agents van poder detenir els fugitius a l'avinguda Europa d'Olot i a l'interior del vehicle van trobar-hi joies i l'escopeta amb què van respondre també amb un tret a l'aire al jove del mas. El novembre de 2012 van ser jutjats per aquests fets. Van ser condemnats a una pena de dos anys i mig de presó, tot i que el fiscal demanava cinc anys.

Cerca i captura

Després de passar mitja vida delinquint per la zona de la Garrotxa, on el seu pare és policia local a Olot, es va traslladar a l'àrea metropolitana de Barcelona. Es va establir a Mollet del Vallès, on té la parella i fills. Allí, finalment, divendres passat els Mossos d'Esquadra el van detenir. Segons fonts de la investigació, va oferir resistència fins al punt que els Mossos van haver d'esbotzar la porta per entrar on era. Dins els esperava amb un ganivet. Al pis també hi van trobar una escopeta.

LA DATA

05.01.09
És quan
va ser detingut Oriol Boyer per haver assaltat aquell mateix dia el mas La Torre d'en Llunes d'Olot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia