Successos

Judici per un enviament de cocaïna en avió

El paquet havia d'arribar a un establiment de Pont de Molins

La secció tercera de l'Audiència de Girona serà l'escenari, el 3 de març, d'un judici contra dos acusats de traslladar cocaïna des d'Amèrica del Sud a Catalunya. Els imputats són Dolores Fernández i Enrique Martín, de qui se sospita que es van posar d'acord per portar la droga fins a les comarques gironines amb l'objectiu de comercialitzar-la. Segons consta en l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, els presumptes fets es remunten al febrer del 2009. Els processats van demanar a persones que no han pogut ser identificades que els remetessin la mercaderia a un establiment de Pont de Molins, on treballava Fernández. Els encarregats d'enviar els estupefaents els van ocultar a l'interior de diversos objectes. Al seu torn, van introduir aquests efectes dins un paquet que havia d'arribar a l'Estat espanyol a través d'una empresa de transports. La fiscalia manté que Fernández figurava com a destinatària en el paquet. Aquest va ser enviat en un avió, en un vol que va sortir de Santiago de Xile via Frankfurt i que tenia com a destinació final Barcelona. En el trajecte, la droga va ser detectada en un control d'enviaments aeris, a l'aeroport de Frankfurt. Els agents de duanes alemanys van alertar de la troballa als seus homòlegs a l'Estat espanyol. Aquests efectius van rebre l'avís el 9 de març del 2009 i, just l'endemà, van requerir al jutjat d'instrucció número 7 de Figueres que els donés permís per tal que el lliurament del paquet s'efectués de manera vigilada.

El jutjat va donar el vistiplau a la petició. El paquet va ser desembarcat a l'aeroport de Barcelona l'11 de març. Una setmana després, quatre funcionaris de duanes van muntar un dispositiu de vigilància a les oficines que la companyia de transport TNT té a Aiguaviva. Al matí, Fernández hi va anar amb el seu cotxe per recollir el paquet. El seu contingut hagués tingut un valor al mercat de 50.136 euros. El fiscal sol·licita per a cadascun dels acusats vuit anys de presó i 200.000 euros de multa per un delicte de tràfic de drogues.

LA XIFRA

8
anys
de presó demana el fiscal per a cadascun dels dos presumptes còmplices per tràfic de drogues.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia