Successos

Els sospitosos de Cabanes no admeten el crim i callen

El fiscal atribueix a Antonio García Carbonell i Oriol Boyer un delicte d'assassinat amb agreujants de traïdoria, acarnissament i descampat

Mesures a la presó per evitar que hi coincideixin i hi hagi conflictes entre ells

Es declaren innocents, però es neguen a declarar sobre els fets que se'ls imputen: l'assassinat de Neus Juanola el 27 de febrer de l'any passat a Cabanes. Aquesta és l'actitud que van mantenir ahir al jutjat de Figueres Antonio García Carbonell, de 77 anys, i Oriol Boyer Hernández, mentre el fiscal Enrique Barata els atribuïa, en el decurs de la vista per iniciar el procediment de jurat, un delicte d'assassinat amb els agreujants de traïdoria, acarnissament i descampat. Per haver agafat la víctima per sorpresa quan ella sortia de donar menjar a les gallines, haver-la arrossegat fins a una zona fosca i despoblada i haver-li provocat un patiment cruel colpejant-la i deixant-la lligada amb brides i malferida a la intempèrie tota la nit. La fiscalia ha demanat que se citin a declarar policies i testimonis i que es facin diverses proves pericials, entre les quals una de balística per determinar si l'escopeta retallada que va ser comissada a casa d'Oriol Boyer a Mollet del Vallès havia estat utilitzada en algun altre delicte.

El lletrat Joaquim Bech de Careda, que ha assumit la defensa d'Antonio García Carbonell, també ha demanat que es faci una prova pericial als laboratoris centrals de la Guàrdia Civil a Madrid per esclarir si en les imatges de les càmeres de seguretat que va captar el cotxe de García Carbonell es veu una persona o dues, i també que es faci un croquis de la situació del lloc on va ser captat el vehicle i el punt on va ser trobada la víctima. Bech de Careda també demanarà un examen físic del seu client amb la intenció de demostrar que un home de la seva edat i amb la poca mobilitat que té no pot ser l'autor del crim.

L'advocat que defensa Oriol Boyer, Ramón Cobas Vega, s'ha adherit a la petició de proves de la fiscalia i ha demanat també que els Mossos especifiquin si poden demostrar que el Fiat Punto que van enregistrar les càmeres prop de l'escena del crim és el d'Antonio Carbonell, ja que en cap moment es veu la matrícula. Cobas creu que els indicis contra Boyer, que es declara innocent, són febles perquè es basen en les informacions aportades per un testimoni que va dir que al cotxe hi anava Carbonell i “un paio”, quan en realitat Boyer, afirma, és mig gitano i en té aspecte.

D'altra banda, Obduli Ribas, que exerceix la defensa de Jaime Amaya, de 70 anys, el tercer home que va ser detingut per encobriment del crim, ha demanat que se li arxivi la causa, ja que els indicis en contra d'ell eren molt febles i es limiten a unes trucades suposadament per alertar Carbonell que el vigilaven. Tot fa pensar que la causa contra Amaya s'arxivarà.

Carbonell vol la llibertat pel cas dels bitllets

Antonio García Carbonell, l'home que va quedar en llibertat l'octubre del 2013 tot i els seus 270 anys de condemna, torna a acumular causes i ordres de presó. Actualment també està en presó preventiva per la seva implicació en el cas, que instrueix el jutjat d'Olot, de la xarxa de falsificació de bitllets, que va suposar l'arrest de trenta-cinc persones. Ara la defensa de Carbonell ha presentat recurs contra l'ordre de presó per aquesta causa de falsificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia