Singul intenta agredir sexualment una nena de 12 anys a l'ascensor de casa d'ella

Tornen a empresonar el «segon violador de l'Eixample», que hauria reincidit per tercera vegada des que va quedar lliure el 2007

Els Mossos han tornat a arrestar Alejandro Martínez Singul, conegut com a segon violador de l'Eixample, presumptament per haver intentat violar una nena de 12 anys, dijous de la setmana passada, a Barcelona. Segons va informar ahir la fiscalia de Catalunya, Singul –que ha reincidit tres vegades des que va quedar en llibertat el maig del 2007– va seguir la menor fins a casa seva i va intentar agredir-la sexualment a l'ascensor de l'edifici, però uns sorolls el van fer desistir.

La detenció es va fer dimecres, després que la menor el reconegués a partir d'un fotografia en una comissaria. Segons va denunciar la víctima el mateix dia dels fets –1 d'octubre–, el segon violador de l'Eixample la va seguir fins a l'ascensor, li va exigir que li donés els objectes de valor que portava a sobre i va ordenar-li que s'abaixés els pantalons. Un soroll al portal de l'edifici, però, va fer que Singul optés per abandonar l'ascensor i fugís a tota velocitat de l'edifici, un fet que la nena va aprofitar per pujar fins al seu domicili i refugiar-se a casa seva.

En llibertat provisional

Actualment Martínez Singul es trobava en llibertat provisional a l'espera que l'Audiència de Barcelona confirmés o no la darrera condemna de dos anys que li va imposar al juny un jutjat de la ciutat per haver intentat agredir dues noies al districte de l'Eixample el mes de maig. En el judici, el jutge va considerar provat que Singul, el 10 de maig, a la zona de l'hospital Clínic, va perseguir fins al portal dues noies mentre es tocava els genitals i que va intentar entrar a l'edifici, però que en no aconseguir-ho, va acabar masturbant-se davant de la porta mentre mirava les víctimes. Tot i això, el jutge va rebutjar en la seva sentència la petició de la fiscalia perquè el segon violador de l'Eixample entrés a la presó en considerar que la mesura provocaria un «perjudici irreparable» als seus drets en cas que l'Audiència no confirmés la seva condemna, a la qual l'advocat de Singul va presentar un recurs. Ahir, precisament, l'Audiència de Barcelona estava estudiant aquest recurs.

Dues agressions en 2 anys

Amb anterioritat, Alejandro Martínez Singul ja havia estat acusat de dues agressions sexuals comeses a partir del mes de maig del 2007, quan va abandonar la presó després de complir 16 dels 65 anys que li va imposar l'Audiència de Barcelona el 1993 per una desena d'agressions i violacions que Singul va cometre a l'Eixample. La primera de les agressions la va cometre un mes després de sortir de la presó a Taurinyà, prop de Prada (Conflent), quan va tocar-se els genitals davant d'una escolar. Singul, però, no va ser detingut fins un any després dels fets –el juny del 2008– al seu domicili de Cardedeu (Vallès Oriental) i va ser extradit a Perpinyà, on va complir una pena de nou mesos de presó per exhibicionisme.

El violador va ser excarcerat el 8 de març, però poc més de dos mesos després va tornar a ser jutjat, el maig de 2008, per suposadament haver-se masturbat i intentat tocar els genitals d'una dona a l'estació d'Arc de Triomf, que havia identificat Singul gràcies a les imatges dels mitjans de comunicació. La víctima, en el judici, però, no va aconseguir identificar de manera clara Alejandro Martínez Singul com a autor de l'agressió sexual i el violador va ser absolt dels càrrecs, tot i que la fiscalia li demanava onze mesos de presó.

La llibertat, a Singul, li va durar dos mesos, fins que els Mossos el van tornar a detenir per l'agressió sexual al maig a dues noies a l'Eixample. «Estic absolutament avergonyit del meu passat, però no he fet res dolent», va assegurar Singul durant el judici per aquests fets, que es va celebrar al juny a l'Audiència de Barcelona i que va deixar en llibertat provisional el violador.

Ingressa a la presó

Singul va passar ahir a disposició del jutjat de guàrdia número 1 de Barcelona, que després d'escoltar la declaració, va ordenar el seu ingrés a la presó de manera provisional sense fiança acusat dels delictes d'agressió sexual en temptativa i intent de robatori amb violència i intimidació. Les diligències han passat al jutjat d'instrucció número 18 de la capital catalana, que seguirà la tramitació.

LES DADES

3 de desembre de 1993
L'Audiència de Barcelona condemna Singul a 65 anys de presó per haver comès 14 violacions a noies a l'Eixample.
20 de maig del 2007
Singul queda en llibertat en haver complert 16 anys de presó, la condemna d'acord amb l'antic Codi Penal. Justícia alerta que no està rehabilitat i la fiscalia ordena vigilar-lo.
Juny del 2007
Exhibeix els genitals a una menor a Taurinyà. És condemnat a un any i en surt al cap de nou mesos, el març del 2008.
29 de maig del 2008
Torna a ser denunciat per haver intentat abusar d'una dona en un tren a Barcelona. Singul és absolt perquè la víctima no el reconeix de manera clara.
13 de maig del 2009
És detingut per haver abusat de dues dones a l'Eixample. És condemnat a 2 anys de presó, però el jutge el deixa en llibertat a l'espera que es confirmi la sentència.
7 d'octubre del 2009
És arrestat per haver intentat abusar d'una nena en un ascensor. El jutge l'empresona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.