Successos

Imputació de l'excap dels Mossos al Tarragonès

L'intendent dels Mossos d'Esquadra Jaume Morón, que va ser cap de la policia catalana a la comarca del Tarragonès fins al setembre, i un sergent del mateix cos han estat imputats pel jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona dins la investigació per unes presumptes tortures que dos agents de la policia local de Vila-seca van fer a un jove el 2013.

Segons va avançar ahir la Cadena SER, a tots dos agents dels Mossos d'Esquadra els imputen presumptes delictes de prevaricació i d'omissió del deure de perseguir delictes, ja que el jutge considera que van arxivar massa de pressa la investigació dels fets ara fa dos anys. No va ser, de fet, fins al mes de març passat que el jutjat va reobrir la instrucció. Morón va deixar al setembre la direcció de l'àrea policial del Tarragonès i actualment és el cap de la comissaria de Gavà (Baix Llobregat).

El cas ja va provocar la detenció, també el mes de març passat, dels dos agents presumptament autors de l'agressió, i que van ser deixats en llibertat amb càrrecs. S'investiga una presumpta agressió a un jove a la zona d'oci nocturn del nucli de la Pineda. A banda, també està imputat en el cas el cap de la policia local del municipi. A tots tres, se'ls imputen presumptes delictes de lesions, detenció il·legal, omissió del deure de perseguir delictes, encobriment i falsificació de documentació oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia