Successos

judicial

L'ADN exculpa el sospitós dels focs de Vilopriu i el jutjat arxiva el cas

El fiscal, en vista que la burilla analitzada tenia saliva femenina, també avala el sobreseïment

Joan Portell, el sospitós, sempre s'ha declarat innocent

El jutjat d'instrucció número 3 de la Bisbal ha decretat el sobreseïment provisional de les diligències 346/2012 amb relació als tres focs (que en total van cremar 500 metres quadrats) i un quart conat, que es van produir a Vilopriu el març del 2012 i pels quals es va imputar el veí de Sant Jordi Desvalls, Joan Portell, àlies en Vilopriu que va ser detingut pels Mossos i els agents rurals. El jutge, Antonio Cereijo Soto, considera en la interlocutòria de sobreseïment que “no hi ha indicis que justifiquin degudament la perpetració del delicte que va motivar la formació de la causa”. El jutge Cereijo ha adoptat aquesta resolució després que els resultats de les proves d'ADN practicades a una burilla d'un cigarret Ducados (la marca que sol fumar Portell) trobada en un dels llocs cremats evidenciessin que la mostra biològica era femenina i, per tant, totalment incompatible amb Joan Portell, que sempre s'ha declarat innocent i que ha tingut el suport dels veïns del seu poble. El seu lletrat, Gregori Martínez, va assegurar des d'un principi que el que els Mossos i els rurals presentaven com a proves contra ell no arribava ni a indicis. La policia mantenia que Portell responia al perfil d'incendiari perquè és un home solitari, bosquetà, fumador, bevedor... a part de la circumstància que alguns testimonis, entre ells agents rurals, asseguraven que l'havien vist sortir amb el seu Lada Niva d'un dels llocs on va començar un foc. Però l'ADN l'ha exculpat i, en vista d'aquests resultats, el fiscal també s'ha mostrat favorable al sobreseïment de la causa.

D'aquesta manera, fracassa el darrer intent d'atribuir a algú els incendis que assoten Vilopriu des de fa gairebé dues dècades. El primer que va ser imputat per l'onada de focs va ser el llavors jutge de pau de la població Joan Lluís Feliu Grau, a qui també es van atribuir uns anònims que van aparèixer a la població. Després, li va tocar el torn a Pere Cos, l'exalcalde que va ser inhabilitat per prevaricació i que va ser trobat mort a casa seva el 7 de desembre passat, quan ja feia setmanes que havia mort. Cos, que era regidor quan va morir, també s'havia declarat sempre innocent dels focs i anava pregonant que tenia informacions valuoses sobre els incendiaris, sense clarificar mai res.

Els anònims continuen

Lligats amb els focs provocats, a Vilopriu han aparegut anònims relacionats amb els focs i en què, en algunes ocasions, fins i tot es reptava els investigadors. Des de la detenció de Joan Portell, n'han enviat tres a aquest diari escrits per algú que s'autoproclama autora dels incendis de Vilopriu i que assegura, a més, que és una incendiària a sou.

LA DATA

09.03.12
va ser detingut
Joan Portell pels focs que s'havien encès a Vilopriu, i va passar dos dies als calabossos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.