Successos

Es prepara una baixada del preu de les multes a Girona

El defensor del ciutadà, Ramon Llorente, que ahir va participar en unes jornades de les policies locals, considera que les multes són excessives per a la immensa majoria de la gent

L'Ajuntament de Girona està treballant per rebaixar el preu de les infraccions de trànsit (dins del marge de les seves facultats) a instàncies del defensor del ciutadà, Ramon Llorente, i a partir d'un informe tècnic que ja ha elaborat el cap de la policia local, Josep Palouzié.

L'existència d'aquesta nova estratègia per rebaixar les multes, que a Banyoles ja s'ha aplicat, es va desvelar ahir a Tossa en les jornades dirigides a policies locals sobre la nova llei de seguretat ciutadana, en què Palouzié participava com a organitzador –com a president de l'associació de caps de policies locals– i Llorente com a ponent –com a expert en mediació de conflictes entre la ciutadania i l'administració–. Llorente va explicar el paper dels defensors, o síndics locals, com una manera de trobar l'equitat per aplicar la norma de manera justa i va animar els policies locals assistents perquè proposessin instaurar la figura del síndic, que actualment només tenen nou municipis gironins (Girona, Salt, Figueres, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Lloret, Ripoll i Sant Jordi Desvalls) i 45 dels 947 de tot Catalunya.

En relació amb la llei de seguretat ciutadana, Llorente va lamentar només que nasqués coixa, perquè el PP la va aprovar en solitari sense buscar complicitats amb les altres forces polítiques. Llorente va dir als policies municipals en les jornades que la llei els afectarà directament, perquè classifica 44 conductes que es poden sancionar administrativament. “Us cau a sobre una gran feinada”, va dir Llorente, que va aconsellar als agents que evitin confrontacions amb els sancionats. Ho va exemplificar amb una frase del Quixot: “Qui sancionis amb fets no maltractis de paraula.”

LA FRASE

El síndic busca l'equitat i intenta dur el sentit de la justícia fins allà on la literalitat de la llei no ho fa
Ramon Llorente
DEFENSOR DEL CIUTADÀ O SÍNDIC DE GIRONA

La ‘llei mordassa' estova les sancions

La conclusió dels policies locals amb relació a l'estudi de la llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana, coneguda com a llei mordassa, és que aquesta norma ha estovat les sancions que s'imposaven per conductes punibles, ja que moltes infraccions que anaven per la via penal ara esdevenen sancionables administrativament. És el cas, per exemple, del deslluïment dels béns públics a través dels grafits, de la tinença de gossos perillosos i dels incompliments dels locals comercials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia