Administracions

Vilafant apuja l’IBI un 4,5% després de deu anys de no fer-ho

El govern del PSC ho justifica perquè deixa d’ingressar 200.000 euros de l’IBI de l’AP-7 i les plusvàlues

L’abstenció d’ERC va permetre que el govern socialista de Vilafant aprovés l’augment d’un 4,5% de l’impost de béns immobles (IBI), un percentatge que correspon a l’augment de l’IPC. El govern de Consol Cantenys va justificar l’augment després d’una dècada de no fer-ho pels “gairebé 200.000 euros menys d’ingressos” a causa de la sentència de les plusvàlues i pel final de la concessió de l’autopista AP-7, que no permet cobrar-ne l’IBI. Però no només s’apuja l’IBI, sinó que també ho fa l’impost de construccions, en aquest cas un 0,25 %. També s’incrementa un 4,5% la tarifa de la taxa de recollida i eliminació de les escombraries, en aquest cas justificat per l’augment de costos de l’entrada a l’abocador.

Els grups de l’oposició ERC, Ciutadans i Junts per Vilafant van exposar la seva visió i van acusar l’equip de govern de falta de previsió argumentant que ja se sabia que hi hauria aquesta davallada d’ingressos i es va defensar que s’haurien d’haver fet pujades d’impostos preventives progressives des del 2015 fins a l’actualitat i així no haver d’apujar l’IBI un 4,5%. El portaveu d’ERC, Sergi Palomeras, va explicar que la intenció inicial de Cantenys era apujar fins a un 13% l’IBI. “Era inassumible”, va dir.

“Els impostos s’han d’incrementar quan és necessari i el 2022 ho serà perquè les aportacions estatals i de la Generalitat han estat en davallada any rere any, i es proposen augments de retribucions a funcionaris o retallades, sense compensació estatal, carregant sobre els municipis i els ciutadans tota aquesta pressió impositiva”, va explicar, durant el ple extraordinari en què es van aprovar les noves ordenances fiscals, l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona