Administracions

Administracions

Emilio Guerrero és nomenat Síndic de Greuges municipal

Relleva Joan Barrera i Riba, que deixa el càrrec després de dos mandats

Emilio Guerrero ha estat nomenat pel ple de Cornellà com el nou Síndic de Greuges municipal, i relleva així Joan Barrera, que ha ostentat el càrrec durant dos mandats. Aquesta institució es va crear el 2008 i els primers cinc anys Frederic Prieto, el primer alcalde democràtic, va ocupar el càrrec. L’actual alcalde, Antonio Balmón, va destacar al ple de finals de gener que la figura del Síndic té “una total autonomia i independència respecte dels qui formem part de la Corporació”, i que la seva aportació “serà important i rellevant per a les polítiques públiques que aquest Ajuntament porta a terme”. També va valorar la feina feta per Barrera, tot assenyalant que en el seu mandat “ha consolidat aquesta figura i li ha donat contingut”, més enllà de traslladar els seus diagnòstics i inquietuds a la corporació municipal, fent aportacions que “ens han fet millorar”.

Emilio Guerrero va néixer el 1956 a Badajoz, i viu a Cornellà des de 1961. Durant els anys setanta va treballar al sector del metall, i es va significar en el moviment sindical. Es va diplomar en Ciències Empresarials i el 1989 va fundar l’assessoria Font Guerrero, que ha dirigit fins a l’actualitat. Paral·lelament, s’ha especialitzat a elaborar propostes de viabilitat per a empreses i ha estat docent per al Servei d’Ocupació de Catalunya. El ple ha considerat que el seu perfil compleix els requisits de tenir habilitats per a l’assessorament, tant de caràcter innat com fruit de la seva formació i trajectòria personal i professional. Guerrero, a més, ha viscut l’evolució i transformació de Cornellà en diferents àmbits, com l’urbanístic, l’esportiu, el cultural i el social, i s’ha implicat en els que fan referència als drets socials i laborals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat