Societat

medi ambient

Manlleu, banc de proves per a l'Energiòmetre

L'aplicació creada per Lavola vol fomentar l'eficiència energètica

L'Ajuntament de Manlleu i l'empresa del municipi Lavola van firmar ahir el conveni de col·laboració perquè la ciutadania de Manlleu pugui provar l'aplicació Energiòmetre, dedicada a fomentar l'eficiència energètica i els bons hàbits de consum a les llars. L'aplicació permet tenir un control exhaustiu de les diverses dades energètiques de cada casa, i a través dels consells que s'hi donen l'objectiu és reduir el consum o com a mínim optimitzar-lo. “És el primer projecte d'innovació tecnològica que fa Lavola. Un projecte complex que s'ha fet en col·laboració amb la UPC. Creiem que pot ser útil però l'hem de provar bé, i hem escollit Manlleu per fer-ho, ja que ens uneix un vincle de 30 anys”, va explicar Pere Pous, director de l'empresa de serveis basats en la sostenibilitat.

Els propers dies, els ciutadans de Manlleu rebran a casa seva un full informatiu amb els codis d'accés a l'aplicació. L'Ajuntament oferirà un servei de suport tècnic a l'edifici de Can Puget per a aquelles persones que la vulguin utilitzar però tinguin algun dubte o dificultat a l'hora de fer-ho.

Un cop superada la fase beta –s'acabarà quan hagin recollit prou informació per millorar l'aplicació–, la intenció és que el giny es comercialitzi i que el públic objectiu siguin particulars però sobretot empreses que volen reduir la despesa energètica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia