Medi ambient

La fiscalia demana la inhabilitació de Gimeno pel cas de la caça en barraca

Medi Ambient defensa la presumpció d'innocència del responsable del departament a l'Ebre

Gimeno és el responsable de Medi Ambient a les Terres de l'Ebre des del 2004. Va ser precisament aquest any quan la direcció general de Medi Ambient va concedir autoritzacions excepcionals per a la caça del tord amb barraca, però amb una sèrie de requisits. En aquella campanya de caça els agents rurals i la Guàrdia Civil van aixecar prop d'un centenar de denúncies a caçadors que utilitzaven mètodes il·legals, el vesc i el reclam elèctric i segons l'informe de la fiscalia, que va publicar el Diari de Tarragona, Gimeno va decidir de manera arbitrària aplicar la normativa catalana en lloc de l'estatal en la resolució de l'expedient, de manera que les multes sancionadores als caçadors eren menors. A més, segons la fiscalia el director dels serveis territorials de Medi Ambient hauria aprofitat el trasllat d'una funcionària i l'arribada d'una interina per dictar aquest tipus de resolució.

Tot i que la fiscalia es va querellar contra Gimeno el 2006, un any més tard el jutjat d'Amposta va arxivar el cas. L'Audiència va acceptar el recurs d'apel·lació de la fiscalia i els agents rurals i es va reobrir el cas.

Gimeno no va voler fer declaracions ahir, però el departament va fer públic un comunicat on defensa la seua presumpció d'innocència. «Defensem la presumpció d'innocència del director dels serveis territorials perquè només a través del judici que es farà a l'Audiència de Tarragona es podria demostrar la seva culpabilitat», diu en el comunicat.

«Seria injust penalitzar Víctor Gimeno»

El president d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jaume Forcadell, també va defensar ahir el responsable de Medi Ambient. «Creiem que no seria just penalitzar Gimeno, no va prendre cap decisió de forma unilateral sinó que ho va fer avalat pels serveis jurídics del Departament de Medi Ambient», va assenyalar Forcadell. Pel que fa a la participació de Gimeno en els judicis contra els caçadors en barraca, en què va declarar citat per la defensa, Forcadell va dir: «Va defensar la no-criminalització de la caça en barraca.» De fet, el tribunal específic sobre la caça en barraca de l'Audiència va decidir que no és un delicte penal contra la fauna. Finalment, el president d'ICV a les Terres de l'Ebre considera que seria necessària una via «més pedagògica» per posar fi a una modalitat de caça que és il·legal a Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.