Societat

Més maniobres de l'exèrcit, ara a la Garrotxa i al Pla de l'Estany

Un total de 80 soldats participen en una marxa d'orientació entre Porqueres i Besalú

L'avís arriba tard a alguns ajuntaments i altres ni el reben

Ara ha estat el torn de les comarques del Pla de l'Estany i la Garrotxa. Ahir efectius de l'exèrcit espanyol van fer maniobres per aquestes comarques i l'avís oficial als ajuntaments afectats va arribar quan els soldats ja estaven sobre el terreny. Els ajuntaments de Porqueres, Banyoles i Serinyà van rebre un correu electrònic del Ministeri de Defensa a tres quarts d'una del migdia d'ahir en què se'ls informava que 80 soldats farien exercicis al seu municipi juntament amb tres camions i un autobús. En canvi, dos pobles més, Besalú i Sant Ferriol, que també apareixien com a destinataris, no van rebre cap notificació.

La notícia va arribar a l'Ajuntament de Banyoles i va ser a través de trucades de diversos veïns que eavisaven que havien vist soldats per la carretera de l'Estany, a tocar del càmping El Llac de Porqueres. Seguidament es va avisar l'alcalde d'aquest municipi, Francesc Castañer, i aquest va trucar a la Subdelegació del Govern espanyol a Girona per saber de què es tractava, però no va poder parlar amb ningú.

Eren pels volts de les onze del matí i l'alcalde, al cap d'una estona, va tenir coneixement de la notificació. “Ens sentim ofesos perquè no en sabíem res i creiem que és prou important perquè se'ns informi abans”, va afirmar.

A part de la carretera de l'Estany, els veïns van veure militars a prop de la font de la Puda –a l'encreuament entre el carrer Mieres i el carrer Pla de l'Estany–, on hi havia un autobús.

Fonts de l'exèrcit espanyol van confirmar que van fer una marxa de mig dia i no s'explicaven per què la notificació no va arribar a tots els ajuntaments afectats.

LES XIFRES

80
soldats
són els que ahir van participar en les maniobres de l'exèrcit espanyol al Pla de l'Estany i a la Garrotxa.
3
camions i un autobús
van traslladar els militars participants en una marxa d'orientació fins a Besalú.

Mocions als plens contra les maniobres

L'alcalde de Porqueres va avançar que en el pròxim ple presentaran la moció que va impulsar la Diputació en què es demana a l'exèrcit que no faci maniobres a la zona. “No hi havíem donat gaire importància perquè crèiem que no calia, no havien vingut mai. Ara, però, hem vist que caldrà blindar-se”, hi afegeix Francesc Castañer. El de Serinyà, Josep Antoni Ramon, va dir que es plantejaran aquesta mateixa iniciativa. Besalú i Sant Ferriol no van rebre cap notificació oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia