Societat

Una tesi aborda el perfil dels intents de suïcidi

Més d’un 62% dels ingressos a urgències per intent de suïcidi a les Terres de l’Ebre van ser dones i, majoritàriament, casades o amb parella. Ho constata una tesi del campus Terres de l’Ebre de la URV. La infermera de la Fundació Pere Mata Georgina Casanova va fer una anàlisi comparativa entre 498 persones ateses per un intent de suïcidi i 502 que van acudir a la unitat de salut mental per altres motius.

La tesi, que ha rebut nombrosos premis i ha obtingut la qualificació d’excel·lent cum laude, vol establir el perfil clínic i psicosocial que hi ha darrere dels intents de suïcidi per desenvolupar un programa de prevenció eficaç per a les conductes suïcides. “Donats els problemes de relació, especialment amb la parella, també caldria enfortir les intervencions amb un abordatge familiar i comunitari”, conclou Casanova. Indica, a més, que cal “establir estratègies d’intervenció que tinguin en compte la perspectiva de gènere”, ja que majoritàriament es tracta de dones.

Aquest és el primer estudi sobre el tema que es realitza a les Terres de l’Ebre. Avui es calcula que cada dia moren al món un milió de persones a causa del suïcidi, que es considera una de les principals causes de mort. En aquest context, també es calcula que, per cada persona que se suïcida, n’hi ha entre 15 i 30 que ho intenten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia