opinió. Josep M. Vila d'Abadal. Alcalde de Vic

Amb Bracons, Vic i Olot es retroben

Osona i la Garrotxa han estat dues comarques històricament molt unides, una relació que s'havia anat perdent en els darrers 150 anys. La posada en funcionament del nou eix Vic-Olot suposa recuperar moltes de les relacions perdudes i obrir la porta a tot un ventall de noves col·laboracions en diferents àmbits, com ara l'empresarial, el comercial i l'universitari, per posar només alguns exemples.

De dues ciutats de la Catalunya interior, Vic i Olot, de mitja muntanya, com m'agrada situar-les, en poden néixer moltes i interessants propostes de treball conjunt que ens beneficiïn mútuament i que ens facin créixer com a capitals. Es tracta de sumar esforços i de distanciar-nos de tota la malla de ciutats de la corona metropolitana. Volem marcar un estil diferent, un estil de les ciutats amb una llarga història, ben arrelades al territori i amb una gran personalitat; de les capitals de comarca emprenedores, dinàmiques, que no volen quedar absorbides en una gran massa globalitzada marcada per la forta personalitat de Barcelona.

Com a alcalde de Vic m'esforço, juntament amb els altres alcaldes i alcaldesses, per crear aquesta xarxa de ciutats de la Catalunya interior i busco la manera de desenvolupar projectes que puguem desplegar per beneficiar-nos mútuament. Vic i Olot ja treballem conjuntament i ja tenim enfilades algunes propostes en l'àmbit universitari, lligades a la Universitat de Vic.

Estem d'enhorabona perquè retrobem una vella tradició que de ben segur molts dels nostres avis ens havien explicat. Una relació de quan encara s'anava a peu o en carro i que es va perdre amb la construcció de carreteres adequades per a la circulació de vehicles. Vic i Olot s'acosten. Cal que tots ens felicitem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ