Infraestructures i serveis

infraestructures

Capella demana reunió per Rodalies i habitatge a la ministra de Transports

Li sol·licita també un calendari cert sobre l’execució dels convenis Maresme, Eix Pirinenc N260, Intercanviadors i AP7/AP2

La consellera de Territori, Ester Capella, ha demanat per carta una reunió urgent amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per abordar el traspàs de Rodalies i l’assumpció per part de l’Estat de la limitació catalana als preus del lloguer. En la trobada, però, la consellera també vol fixar un calendari “cert” sobre l’execució dels projectes de pacificació de l’N-II al Maresme, de l’Eix Pirinenc de la N-260, d’Intercanviadors de transport i de l’AP7 i l’AP2.

En la carta, Capella recorda a la ministra que el 24 d’agost Rodalies va tornar a partir l’aturada d’una hora de servei i retards posteriors a les línies R1, R2, R2Nord, R3 i R4 per un altre “incident greu” al Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de Barcelona, i el 15 d’agost es va produir l’incident més greu amb el descarrilament del Talgo a Sitges que va provocar retards a centenars de trens i la suspensió del servei de més de dos-cents combois – Territori comptabilitza una incidència cada dos dies durant els mesos de juliol i agost.

Davant de la reiteració dels problemes, Capella demana a Sánchez una “reunió amb urgència per abordar el traspàs integral de Rodalies de Catalunya en totes les seves variables: infraestructura, material mòbil, recursos humans i inversions a realitzar”. Mentre no es faci el traspàs, el govern català vol que es garanteixi que els serveis alternatius de bus quan hi ha incidències ferroviàries funcionen i no pateixen també retards.

Pel que fa a l’habitatge, Capella vol acordar amb Sánchez l’aprovació ministerial de les àrees d’habitatge en tensió establertes per la Generalitat; els recursos necessaris per aplicar la llei pel dret a l’habitatge i l’aturada dels desnonaments; l’accés a uns 2.000 milions del Fons Next Generation per incrementar el parc d’habitatge protegit; així com la cessió a la Generalitat de 1.500 habitatges de la Sareb, i la triplicació del pressupost destinat a Catalunya del Pla Estatal d’Accés a l’Habitatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona