Infraestructures i serveis

MOBILITAT

Faran una rotonda a la C-66, en la desviació de Bordils a Juià

La Generalitat de Catalunya construirà una rotonda a la carretera C-66, a la desviació de Bordils a Juià (Gironès). El Departament de Territori i Sostenibilitat avalua ara les propostes de les empreses presentades per optar a executar les obres, que s’allargaran vuit mesos i es faran per fases. Els treballs significaran una inversió de gairebé mig milió d’euros i facilitaran, entre altres coses, el trànsit de camions que entren i surten cap a Juià en direcció a una empresa càrnia.

L’alcaldessa de Bordils, Montse Pou (Junts), reconeix que la rotonda és una demanda de fa molts anys tant pels vehicles que circulen com pels camions que han de fer maniobres per entrar i sortir en direcció a l’empresa. Alhora, també facilitarà l’entrada i sortida d’una cooperativa de fruita a Bordils.

A Juià (351 habitants), també tenen constància que les obres seran imminents. Regidor des de fa 14 anys, l’alcalde, Dani Ramírez de Cartagena (Junts-Compromís Municipal), explica que actualment costa molt incorporar-se a la C-66 venint des de dins del poble i que les obres també afavoriran els veïns. Al centre de Juià, hi ha un bar restaurant i, anys enrere, hi havia hagut una escola bressol.

Quaranta metres

Les obres serviren per dotar de més seguretat aquest tram de la C-66. La rotonda tindrà un diàmetre exterior de 40 metres, segons informa la Generalitat. Per aquesta via, entre Celrà i Sant Joan de Mollet, circulen 13.000 vehicles diaris. A l’estiu i els caps de setmana, recorda l’alcaldessa Pou, la via és molt transitada perquè connecta l’N-II i l’AP-7 amb el Baix Empordà i la Costa Brava. A banda de la rotonda, les obres inclouran desviar serveis afectats, enllumenar, senyalitzar i abalisar i col·locar barreres de seguretat, entre d’altres.

Fonts de la Generalitat no poden detallar quina serà l’afectació en el trànsit i, per exemple, ni si hi haurà pas alternatiu fins que els detalls no estiguin “adjudicats”. La batllessa bordilenca assenyala que, amb la rotonda, els camions ja no hauran de parar-se al carrer i, a més, es posarà fi “a un dels punts negres del poble”. Fa uns mesos, l’Ajuntament va cedir el seu edifici perquè la Generalitat pogués negociar amb els propietaris afectats les expropiacions de terrenys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona