La Graciela, primera catalana del 2010

El primer nadó que ha nascut a Catalunya aquest 2010 és la Graciela. Va néixer set segons després de la mitjanit a l'hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat. Els seus pares són la Lucrecia Akeng –originària de Guinea Equatorial– i en Rafa Noguera, i viuen a Collbató (Baix Llobregat). La nena va pesar tres quilos i 180 grams, i el part no va tenir complicacions. A la set de la tarda, la mare va començar a sentir un dolor «molt fort i seguit» fins poc després de la mitjanit. «Ha estat el part més dur que he tingut», va dir la mare. La Graciela, que també ha estat el primer nadó de l'any a tot l'Estat, té tres germans d'entre 7 i 21 anys. Un encara resideix a Guinea Equatorial i els altres dos van arribar a Catalunya fa tres mesos. La seva mare ja ha tingut sis fills, però dos van morir. De fet, a la nounada li han posat Graciela perquè aquest era el nom d'una filla de Lucrecia Akeng que va morir fa tot just un any.

Els pares i la nounada van rebre la visita, ahir al migdia, de la consellera de Salut, Marina Geli, que va explicar que el nombre de nadons nascuts a Catalunya durant el 2009 va disminuir per primera vegada des de l'any 2000. Així, en l'última dècada la natalitat catalana ha pujat un 55%, mentre que el 2009 es va tancar amb una baixada del 2% en els naixements. Dels 89.000 naixements del 2008 es va passar als 87.000 del 2009. Segons Geli, aquestes dades són degudes a la crisi econòmica, que ha comportat un descens de la immigració, però no del nombre de fills per parella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.